SEGRE

Una filosofia de vida basada en la dolçor

La lleidatana Maite Sabaté comparteix a les xarxes la seua passió per la xocolata

La lleidatana Maite Sabaté comparteix a les xarxes la seua passió per la xocolata

La lleidatana Maite Sabaté comparteix a les xarxes la seua passió per la xocolataM. Sabaté

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xocolata és un aliment que ens acompanya en moments molt importants de les nostres vides: forma part de les postres de qualsevol celebració; s’obsequia per celebrar l’amor en forma de bombons; és present a taula durant les festes nadalenques en forma de torrons, entre moltes altres situacions. S’ha de dir, però, que també té certa mala fama. Molta gent la relaciona amb problemes de salut com l’obesitat o el colesterol. Però és necessari puntualitzar que no és la xocolata en si el que pot arribar a ser nociva, sinó el sucre amb què es barreja, i que la xocolata negra, si és baixa en sucres i en greixos, té moltes propietats positives per a la salut si és consumida amb moderació.

Això és el que vol transmetre la lleidatana Maite Sabaté a través del seu blog www.chocoamate.com i el compte d’ Instagram @maite_chocoamate, una filosofia de vida que ella mateixa ha batejat com “moviment Chocoamate” i que ja acumula centenars de seguidors a les seues xarxes socials. Aquest moviment, que defensa que un estil de vida saludable és totalment compatible amb menjar xocolata –sempre que sigui de qualitat–, es fonamenta principalment en quatre verbs: alimentar-se, activar-se, estimar-se i agrair, i és en això on ella basa el seu dia a dia i que li permet, assegura, gaudir d’aquest plaer alhora que d’una bona qualitat de vida.

“La xocolata és dels primers records que tinc a la meua vida, recordo quan els diumenges al matí la casa feia olor a xocolata desfeta”, explica. “Des de llavors que sempre m’ha acompanyat en moments tan tristos com feliços”, afegeix. En aquest sentit, per a la Maite, més que un aliment, la xocolata és un sentiment que sempre li transmet sensacions positives. Per aquest motiu va decidir fer un gir de 180 graus a la seua vida ara fa mig any i va passar de ser procuradora als jutjats a dedicar-se en cos i ànima a aquest dolç plaer. Des de llavors que investiga i difon coneixements i curiositats sobre aquest aliment, visita esdeveniments i fires que hi tinguin relació i prova diferents marques de tauletes per fer-ne després crítiques que publica al seu compte d’Instagram. Fins i tot, ha arribat a viatjar fins a París per visitar el Saló de la Xocolata, on, explica rient, va empatxar-se i durant els següents dies només va poder menjar coses salades per “compensar”.

“Tot i que jo no treballo la xocolata, sí que vull contagiar la meua passió a la resta de la gent”, assegura aquesta lleidatana, que puntualitza que en un futur pròxim vol transcendir del món virtual i organitzar esdeveniments i degustacions d’aquest producte arreu del territori, amb la fi de donar a conèixer a la gent com gaudir-lo alhora que es viu una vida saludable. “Actualment dedico un parell d’hores diàries a les xarxes i al blog, tot i que no és matemàtic, ja que si vaig deixar de treballar va ser, precisament, per no tenir caps ni horaris fixos, i no vull que Instagram es converteixi en una obligació”, diu la Maite, que assegura que gràcies a les xarxes ha anat teixint una petita comunitat de gent que comparteix amb ella aquesta passió i que li ha permès viure grans moments.

tracking