SEGRE
El preu inicial de la subhasta va ser de 0,2 Ethereum, l'equivalent a uns 700 euros.

El preu inicial de la subhasta va ser de 0,2 Ethereum, l'equivalent a uns 700 euros.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 3 de desembre de 1992 es va enviar el primer SMS de la història a través de la xarxa de Vodafone. És un missatge de quinze lletres on es felicitaven les festes en anglès. Concretament, hi deia “Merry Christmas”. El passat 21 de desembre, 29 anys després, el missatge va ser venut en una subhasta solidària com un NFT (Non Fungible Token).

De la mateixa manera que els SMS a la dècada dels 90 i principis dels 2000, la tecnologia blockchain –cadena de blocs– està experimentant una adopció cada vegada més gran.

En els últims 12 mesos, els NFT generats i emmagatzemats en cadenes de blocs han experimentat un gran desenvolupament. Per als no entesos, un NFT vindria a ser un certificat d’autenticitat que brinda una propietat digital única, podent aquest representar una obra d’art o un actiu físic.

En altres paraules, és un actiu digital que no es pot duplicar ni dividir, tot i que sí transferir. Dit això, el que ha fet Vodafone és immortalitzar el seu propi moment històric a la cadena de blocs subhastant-lo com un NFT a través d’una rèplica única i detallada del protocol de comunicació original del primer missatge de text enviat.

La subhasta va tenir lloc a París i va anar a càrrec de Claude Aguttes, la primera casa de subhastes independent de França. El guanyador no ha sigut revelat, però va pagar la quantitat de 107.000 euros, que Vodafone donarà a l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur).

“Al principi va ser només una idea. I al final s’ha convertit en diners en efectiu per a una bona causa”, va explicar el conseller delegat de Vodafone Espanya, Colman Deegan.

Per la seua part, Maxilien Aguttes, representant de la casa de subhastes, va destacar que aquest es tracta del primer NFT que subhasten, tot i que “no serà l’últim que subhastem a Aguttes, però aquest sempre serà especial per ser el primer”, va dir.Val a destacar que, com que a França la venda de bens intangibles és il·legal, a la subhasta hi anava inclòs un actiu tangible en forma de marc digital de 29x19,5 centímetres que presenta una animació en 3D que mostra quan el telèfon mòbil rep el primer missatge de text del món. L’esdeveniment va ser cobert per centenars de mitjans dels cinc continents, senyal segurament que aquesta novetat –els NFT– està esdevenint una tecnologia disruptiva que tindrà moltes aplicacions diferents en diversos sectors.

tracking