SEGRE

Challenge verd des de Corbins

Lúcia Pàmpols, de 9 anys utilitza Instagram per organitzar batudes de brossa arreu del territori

lulú clean challenge. Entre tots els centres que participin en el repte, se sortejarà una obra de teatre.

lulú clean challenge. Entre tots els centres que participin en el repte, se sortejarà una obra de teatre.@LULUCLEANPLANET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha qui utilitza les xarxes socials per entretenir-se, relatar el seu dia a dia o estar en contacte amb els amics. La Lucía Pàmpols, nascuda a Corbins i que ara té 9 anys, els dona un ús força singular.

A través del seu compte d’Instagram @lulucleanplanet, ja fa més d’un any que organitza sortides els caps de setmana a diferents punts de Ponent per tal de netejar-ne l’entorn. “M’agrada anar d’excursió amb els meus pares, i farta de trobar-me sempre brossa on no hauria de ser-hi, vaig voler començar a recollir-la”, explica la Lucía, que afegeix que “amb el compte d’Instagram volíem animar més gent a venir amb nosaltres a fer-ho”.

La iniciativa va tenir una gran acollida i cada vegada més gent entre amics, companys d’escola i veïns que també volien millorar el seu entorn assistia a les convocatòries que es llançaven des de la xarxa social, que actualment acumula uns 3.500 seguidors. Ajuntaments com el de Torrelameu, per exemple, hi van ficar el seu granet de sorra preparant per a tots els participants un pack amb aigua, fruita i guants per recollir la brossa amb més seguretat.

Però la cosa no acaba aquí. Ara fa poques setmanes, i amb la fi d’intentar arribar a encara més gent de tot Catalunya, la Lucía va llençar el Lulú Clean Challenge, que convida els centres educatius a organitzar les seues pròpies batudes. Tot i que també s’hi pot apuntar qualsevol grup de gent.

“Hi pot participar qui vulgui, l’únic que han de fer és pesar tota la brossa que hagin recollit i enviar-me un correu amb algunes fotos”, explica entusiasmada la Lucía. Amb l’ajuda del seu pare, porta en un full de càlcul un registre de tots els grups i escoles que es van sumant al repte i, entre totes les escoles que hi participin, se sortejarà un espectacle de la companyia Festuc Teatre perquè vagin a interpretar-lo al centre guanyador.

Fins ara, ja hi han participat una vintena d’escoles de Barcelona, Girona i Lleida i en total s’han recollit més de 500 quilograms de residus. “Per a les escoles resulta una eina interessant, ja que d’aquesta manera poden treballar l’entorn natural del centre i la recollida selectiva de deixalles”, assegura en Pere Pàmpols, el pare de la Lucía i un dels integrants de Festuc Teatre.

Per tal de dinamitzar el repte, cada divendres la Lucía comparteix a Instagram imatges d’alguna escola que hagi dut a terme el Lulú Clean Challenge, amb la fi d’animar més centres a participar-hi. Així mateix, de cara a la primavera, la Lucía espera poder tornar a reprendre les batudes organitzades com les que ja va dur a terme a Corbins, Seròs, Lleida i Torrelameu, entre altres municipis.

La voluntat d’aquesta petita corbinenca no té fre. I tot i que diu que no té grans referents, sí que es declara amant dels llibres. En concret, en destaca un que es diu Aturem la invasió, on diu, assegura, que “si apiléssim totes les ampolles de plàstic que es fabriquen a la Terra en només 2 hores, podríem arribar fins a la Lluna”. Una afirmació que obliga a reflexionar uns moments sobre quin és el món que volem.

tracking