SEGRE

#TinderCat: Lligar en català a Twitter

#TinderCat, el Trending Topic d’amor, sexe i safareig

twitter spaces. És una eina de la mateixa plataforma que permet fer streamings i tenir converses en temps real.

twitter spaces. És una eina de la mateixa plataforma que permet fer streamings i tenir converses en temps real.GERARD QUEROL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conèixer gent per tenir-hi cites a través d’internet és a l’ordre del dia. Tinder, Instagram, Meetic i Facebook són només alguns dels webs i les aplicacions que se solen emprar, ja sigui per trobar parella o només algú amb qui passar una bona estona, sempre que tots els involucrats es posin d’acord.

La xarxa de l’ocellet blau, Twitter, no s’acostuma a relacionar amb les emocions que provoquen les papallones a l’estómac quan baten les ales. Ara fa cosa d’un any, però, l’etiqueta –hashtag– #TinderCat va esdevenir tendència a Twitter després que en Gerard Querol, un piulador habitual de Sant Cugat, utilitzés la funció de Twitter Spaces creant una sala de conversa que va anomenar “First dates Catalunya, qui busqui parella que entri”.

Aquesta iniciativa, totalment espontània, va anar fent-se gran com una bola de neu fins al punt que, al llarg de les seues diferents sessions, ha arribat a tenir més de 1.600 persones connectades alhora i fins a 15.000 oients diferents.

Es tracta d’una espècie de podcast interactiu en què poden arribar a participar fins a dotze persones de forma simultània, mentre que el nombre d’oients és il·limitat. Sol estar conduït per un parell de moderadors, i tothom que hi vol participar, així com fer safareig de qualsevol dels temes que s’hi parlen, ho pot fer en viu a través de piulades que duguin l’etiqueta #TinderCat.

D’aquesta manera els moderadors, així com la resta dels oients, tenen a la seua disposició una espècie de xat al buscador de la plataforma. Durant les sessions se sol parlar d’amor, sexe i safareig amb un format que recorda el famós i ja desaparegut programa de ràdio nocturn Prohibit Als Pares –PAP–.

Aquestes tenen lloc de manera espontània, normalment en diumenge, i duren al voltant de dues hores. Gerard Querol assegura que “és el primer cas d’èxit de Twitter Spaces en català” i ho atribueix al seu “format únic i innovador i que és un nínxol que actualment no és cobert per ningú, com a mínim en aquesta llengua, ja que diria que sí que hi ha iniciatives semblants en castellà”.

Cal destacar que el programa ha arribat a ser tendència número u a Espanya, tot i fer-se únicament en català. En aquest sentit, Querol remarca que va decidir començar el projecte en aquesta llengua “perquè és aquella amb què em relaciono amb el meu entorn i la que utilitzo de forma natural, no pas per ficar-me cap capa d’heroi”.

A dia d’avui, han passat pel programa diferents cares conegudes com són la d’en raper Valtònyc, a qui se li va fer una entrevista sobre la seua vida més personal, el grup musical Ginestà, que va presentar en directe una cançó del seu últim disc, i youtubers com Tamayo o Wismichu, entre d’altres.En Gerard assegura que ha rebut molt feedback positiu per part de comunicadors del panorama català així com de gent que ha sabut aprofitar aquesta sala de xat i hi ha conegut algú especial. “He rebut molts missatges d’agraïment de gent que va entrar a la sala de conversa per conèixer algú i que hi ha acabat quedant”, explica. I és que un mai sap on pot trobar l’amor. 

twitter spaces. És una eina de la mateixa plataforma que permet fer streamings i tenir converses en temps real.

twitter spaces. És una eina de la mateixa plataforma que permet fer streamings i tenir converses en temps real.GERARD QUEROL

tracking