SEGRE
Una cuinera de moda a la xarxa

Una cuinera de moda a la xarxaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Probablement, els lectors no estiguin acostumats a veure sovint la balaguerina Dolors Mateu en les –perfectament equipades– cuines des d’on es graven molts programes de televisió. Però és que a ella això no li fa pas cap falta, ja que no només ha sabut aprofitar el món virtual per fer-se el seu lloc, sinó que el seu estil culinari és, com ella mateixa diu, “d’estar per casa”. Aquesta experimentada cuinera, que té més de 29.500 seguidors a Instagram (@dolorssmateu) i milers de lectors diaris al seu blog (www.blogdecuina.blogspot.com), assegura que va iniciar el seu periple a internet ara fa 14 anys per la seua família, que li va regalar una pàgina web l’any 2008 perquè hi pengés les seues receptes. Al principi ho feia perquè els seus fills les poguessin consultar sempre que volguessin un cop independitzats, però a causa del seu carisma i la facilitat de preparar els seus plats aquests s’han popularitzat fins al punt que ja ha publicat diversos llibres de cuina.

A dia d’avui, la Dolors suma ja més de 1.800 receptes només al seu lloc web i més de 5.000 publicacions a Instagram. “M’agrada Instagram perquè és bastant immediat i em permet interactuar amb la gent que em llegeix”, explica la cuinera, que afegeix que manté el blog “com una manera de compartir tot el meu receptari amb tothom qui vulgui, quan vulgui”. Així, aquesta blogger assegura que sempre respon a tots els dubtes i comentaris que li fan els seus seguidors a les xarxes alhora que intenta publicar una recepta diferent cada dia. El secret que les seues receptes hagin esdevingut tan populars és, segurament, perquè no són gaire complicades de fer.

Acostuma a cuinar plats ràpids, pràctics i ideals per al dia a dia i reconeix que “si els plats que penjo semblen tan bons és perquè els he fet més d’una vegada”, i és ben cert, que la pràctica fa el mestre. La Dolors no només sol parlar de la feina que es fa als fogons, perquè també ensenya com conservar alguns aliments o la millor manera de congelar-ne d’altres. En definitiva, explica “el que una mare ensenyaria als seus fills”, diu. Quant a les receptes, n’hi ha de tots els gustos: llenties estofades, diferents tipus de sopa, truita de patates i ceba o inclús unes galtes de porc al forn. És a dir, cuina de casa. I, tot i que no acostuma a compartir plats excessivament elaborats, confessa que a vegades en prepara per als de casa però no els sol publicar.

En aquest sentit, la Dolors explica que les xarxes i el blog li treuen molt temps, però que ho continua fent perquè li agrada cuinar i ja és el seu dia a dia. “Si ho hagués de fer expressament no ho faria”, exclama. Així mateix, aquesta apassionada de la cuina assegura que en cap moment busca la popularitat i que només vol facilitar la feina als altres, ja que entre el seu receptari hi ha plats aptes per a vegetarians i per a celíacs. Tot i això, assegura que el fet que algunes editorials, així com marques relacionades amb el món de la gastronomia, li hagin proposat fer col·laboracions és motiu de felicitat. “El fet que agradi la feina que un fa és la millor recompensa”, diu, alhora que conclou que “mai he pretès guanyar-me la vida amb això, ho faig perquè m’agrada i punt”.

Una cuinera de moda a la xarxa

Una cuinera de moda a la xarxaSEGRE

tracking