SEGRE

Stay Homas, top català a Spotify

El segon i el tercer llocs a la plataforma musical són per als grups Oques grasses i Txarango

Oques grasses. Comparteix èxit musical a Spotify amb Stay Homas amb la peça musical The bright side.

Oques grasses. Comparteix èxit musical a Spotify amb Stay Homas amb la peça musical The bright side.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A només cinc mesos d’haver encetat el 2022 ja es poden començar a fer rànquings de les cançons més escoltades a les plataformes musicals. Sens dubte Spotify continua sent la més utilitzada i els grups catalans van prenent-hi protagonisme. Malgrat que les xifres encara estan lluny dels grans del rock o el pop ja hi ha grups com Stay Homas i Oques Grasses, entre altres, que han aconseguit col·locar alguna de les seves creacions en els rànquings de les peces més escoltades a la plataforma musical segons Sons de Xaloc.

1. Stay Homas: 635.191 oients mensuals. 

Cançó més escoltada: The bright side, realitzada en col·laboració amb Oques Grasses. Sens dubte Stay Homas ha estat el grup de la pandèmia. Va nàixer com una manera de fer passar l’avorriment del confinament el 2020 arran de la Covid-19. Des d’un terrat, els companys de pis Klaus Stroink, Guillem Boltó i Rai Benet van iniciar una carrera meteòrica. Amb quasi 12 milions de reproduccions Volveré a empezar és el tema que ocupa el segon lloc, seguit de Days of our lives (8.100.000).

2. Oques Grasses: 477.025 oients mensuals.

Cançó més escoltada: The bright side.

Oques Grasses es va formar a Osona l’any 2010. El seu estil musical és prou variat, però s’aproxima al pop. Josep Montero, Arnau Altimir, Joan Borràs, Guillem Realp, Miquel Biarnés, Miquel Rojo i Josep Valldeneu formen Oques Grasses. La cançó més escoltada compta amb 14.300.000 reproduccions i s’anomena The bright side.

3. Txarango: 340.849 oients mensuals.

Cançó més escoltada: Una lluna a l’aigua, amb 21.700.000 reproduccions.

Txarango és un dels grups més coneguts de l’escena musical catalana. Va nàixer l’any 2010 a Ripoll. El seu estil musical es basa en el reggae, encara que també mescla música llatinoamericana, pop, rock, ritmes jamaicans i rumba catalana.

4. Buhos: 223.314 oients mensuals.

Cançó més escoltada: Volcans, amb més de 14 milions de reproduccion.

Buhos és un grup de rock festiu amb barreja de reggae i ska. Va nàixer a Calafell l’any 2005.

6. Zoo: 199.801 oients mensuals. 

Cançó més escoltada, Ventiladors, que compta amb 8.700.000 reproduccions.

Zoo és un grup format el 2014 per Toni Sánchez (Panxo), Arnau Giménez, Marcos Úbeda, Natxo Císcar, Héctor Galán i Toni Fort. La banda de Gandia se centra, sobretot, en el rap.

7. Manel: 186.720 oients mensuals.

Cançó més escoltada: Al mar, amb 15 milions de reproduccions.

Manel és un grup català que es va donar a conèixer el 2008 amb el seu primer àlbum, Els millors professors europeus. Està format per Arnau Vallvé, Martí Maymó, Roger Padilla i Guillem Gisbert. El seu estil musical barreja pop, folk i indie.

8. Els Catarres: 154.293 oients mensuals.

Cançó més escoltada: Vull estar amb tu, amb 8.700.000 reproduccions.

Els Catarres és una banda d’estil pop-folk que va nàixer durant el 2010 a Barcelona. El grup està format per Èric Vergés i per Jan Riera. La cançó que els va donar a conèixer s’anomena Jenifer i la van publicar l’any 2011. Aquest tema és un dels més escoltats.

9. Doctor Prats: 148.409 oients mensuals.

Cançó més escoltada: Caminem Lluny, que compta amb 8 milions de reproduccions.

Doctor Prats naix el 2015 amb l’àlbum anomenat Patates amb peix (Autoedició, 2015). Es tracta d’un grup originari de Terrassa i el Vallès que es caracteritza per l’ska, reggae, funk i música electrònica.

10. Els Pets: 130.125 oients mensuals.

Cançó més escoltada: Bon dia, amb 4.500.000 reproduccions a Spotify.

Els Pets és un grup de rock i pop-rock català que va nàixer a Constantí (Tarragona) l’any 1985. Els seus components són Lluís Gavaldà, Joan Reig, Falin Cáceres, Joan Pau Chaves, Jordi Bastida i Marcel Cavallé.

Oques grasses. Comparteix èxit musical a Spotify amb Stay Homas amb la peça musical The bright side.

Oques grasses. Comparteix èxit musical a Spotify amb Stay Homas amb la peça musical The bright side.SEGRE

tracking