SEGRE

2.0

Javi Queralt “M'agrada treballar tots els estils musicals”

La primera cançó. Imatge promocional de la canço ‘Mírala’, la primera composició de Javi Queralt.

La primera cançó. Imatge promocional de la canço ‘Mírala’, la primera composició de Javi Queralt.CRISTINA JOFRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rebutja que l’etiquetin en un estil musical perquè afirma que està obert a tots. El lleidatà Javi Queralt es va obrint pas en el món musical, principalment a través de la plataforma Youtube, on ja ha publicat tres peces musicals i ha aconseguit 26.745 reproduccions. Ara afirma que treballa en diverses cançons per poder treure un àlbum sencer.

Vostè té el títol universitari per la UdL en administració i direcció d’empreses i treballa en el sector porcí. Quan comença a moure’s en el món de la música? Vaig decidir començar a compondre per la pressió d’un amic. Jo ja havia format part de grups com els Caliquenyos, els Plátanos, etc. Fèiem versions acústiques de diverses composicions però mai havia escrit una cançó, fins que el Guillem de l’Antares em va animar a fer-ho. En aquest pub es fa una roda d’autors dos cops cada mes. El que vol puja a l’escenari i actua. El Guillem em va animar a apuntar-me i aquí neix Mírala, la meva primera cançó, que he de dir que quasi es va convertir en una mena d’himne del mític pub. Aquí comença tot.

Si haguéssim d’etiquetar en algun estil les seves composicions, quin seria? A mi sempre m’ha agradat molt la música i la veritat no em vull mullar gaire en el tema dels estils, perquè al cap i a la fi considero que la música és una cosa viva que s’adapta a les circumstàncies de cada moment que vius, dels gustos personals o els moments sentimentals. Crec que les tres cançons que he publicat a Youtube i que ja estan també a Spotify són molt diferents l’una de l’altra. Mírala potser és més pop. Qué tengo que hacer seria una barreja entre pop i reggae i Stay Close és més aviat una balada sentimental. Actualment estic treballant en dues cançons més. Una és una versió acústica i l’altra és una cançó funky. En tinc un altra de gravada que és més aviat bossa nova/ pop. [rialles], ja veus que els meus estils són molt variats. I la meva intenció és seguir així, treballant en molts estils per créixer també com a músic i no tancar-me portes.

S’ho fa tot vostè? És a dir: compon, edita, fa la música. Tant la lletra com la música de les meves cançons són creacions pròpies. Quan componc ho faig amb guitarra i veu. Ara m’he fet un petit estudi a casa per tal de poder millorar en la producció, tot i que després ho portaré a un especialista per tal de fer la pospro final. A les peces que he compost fins ara m’han ajudat diversos professionals, des de Pep Saula o Vicenç Monfà, passant per Fran o Juanjo Muñoz, un dels exintegrants de Gossos.

Vostè ha tret tres cançons en l’últim any. Ha pensat a editar un àlbum? Sí. La musica és la meva passió, el meu hobby. La meva idea és fer una mena de recopilatori de les tres cançons que tinc, més les tres en les quals estic treballant i alguna més. Agrupar vuit peces en un sol treball i treure un àlbum. També m’encantaria poder fer una gira amb un grup per anar presentant les composicions. Ha pensat a dedicar-se professionalment al món de la música? Pregunta difícil. A tots els músics ens agradaria viure de la música, però és un situació molt complicada. De moment jo estic molt content perquè les meves creacions han tingut molt bona rebuda, però falta encara molta feina. Soc jove, soc nou i tinc moltes ganes. És una carrera de fons, no d’esprint. Espero que sigui el començament d’un gran final.

Quins són els seus compositors preferits? Quina música escolta? Estic influït per molts estils. Escolto tot tipus de música. Potser per això les meves cançons són tan diferents. Però puc dir que els meus referents son John Mayer, guitarrista i compositor, el Kanka o Jorge Drexler.

tracking