SEGRE

Una bona gestió de les xarxes socials és clau per a les empreses que volen potenciar la pròpia marca

Internautes i consumidors

Internautes i consumidorsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’era digital actual està determinada principalment per dos factors: el client i la immediatesa. Els consumidors volen que el servei sigui personalitzat, ràpid i que el canal compleixi les necessitats. Per això, les xarxes socials han esdevingut una eina per conèixer millor els clients i oferir-los les experiències que demanen d’acord amb unes determinades tendències. En aquest àmbit, el màrqueting digital té cada cop més pes a l’hora de comercialitzar res.

La pandèmia va crear les condicions perquè la gent prengués el control de les marques. Per això, Hubspot & Talkwalker ha elaborat un estudi sobre quines són les principals tendències de les xarxes socials enguany i, de moment, TikTok continua sent dominant. En el que va d’any la plataforma de vídeos curts ha batut rècord de descàrregues, i s’ha convertit en l’aplicació de referència per connectar-se amb els clients actuals i futurs. Això ha estat possible perquè té un sistema de proposta de continguts altament personalitzat gràcies al seu potent algoritme, fet que ajuda les marques a guanyar exposició, atenció i connexió amb l’audiència indicada.

L’aparició de TikTokResumenes ha permès que els usuaris publiquin els seus currículums i es postulin a llocs de treball directament des de la plataforma. Amb més de 3.400 converses en línia i més de 300 milions de visites a TikTok, aquest hashtag ha guanyat terreny entre les generacions més joves que volen expressar la seva originalitat en sol·licitar una feina. És important, també, valorar que els continguts es difonen regularment a través d’altres plataformes, fet que demostra que és un mitjà amb el qual els consumidors interactuen i confien.

Quin serà el model publicitari de les xarxes socials en el futur? Aquesta qüestió encara és una incògnita i no té una resposta concreta. Google, per exemple, treballa per eliminar el seguiment de les galetes per al 2023. Això significa que les marques hauran d’aprendre a equilibrar la necessitat d’oferir serveis personalitzats amb el compliment d’aquesta nova norma de privadesa. El futur sense cookies sembla que serà un escenari ideal per a anunciants, editorials i consumidors, però aquelles organitzacions que hagin obtingut dades personals sense respectar la privadesa de l’usuari hauran de reinventar-se.

En aquest nou escenari les xarxes socials tindran un paper molt important. Gràcies a elles, les empreses han arribat a audiències més grans i han incrementat la consciència de marca i les interaccions. L’any passat les plataformes socials es van convertir en un fòrum que va permetre als anunciants tenir contacte amb els consumidors de manera més personal i directa. Per exemple, GoPro contínuament organitza campanyes de màrqueting –com la competició Foto del dia– amb l’objectiu d’incrementar la interacció amb els usuaris, mantenir la lleialtat dels clients i mostrar la qualitat dels seus productes, seguint les tendències de les xarxes socials.

Com a conclusió, respecte a aquesta tendència els punts clau per a les empreses seran: aprofitar la confiança que ofereix el contingut generat per l’usuari; convertir les mètriques en el millor aliat i fomentar –educant i entretenint– la interacció amb els mateixos anuncis.

tracking