SEGRE

2.0

El Museu del Prado, líder a TikTok

És el museu internacional que ha crescut més quant a seguidors a les xarxes

El Prado, líder a TikTok És el museu internacional que ha crescut més quant a seguidors a les xarxes

El Prado, líder a TikTok És el museu internacional que ha crescut més quant a seguidors a les xarxesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons el rànquing publicat per The Art Newspaper, el Museu Nacional del Prado ha estat la gran pinacoteca internacional que més ha crescut: un 20,3% més de seguidors respecte al 2020 ha fet pujar el museu fins al novè lloc al rànquing dels 20 més seguits a les xarxes socials gràcies al seu lideratge a la plataforma TikTok. Aquest centre cultural de Madrid ha superat els 400.000 seguidors a TikTok, la xarxa social creada per compartir vídeos curts i que és especialment popular entre el públic jove, situant-lo davant d’altres grans museus com la National Gallery de Londres, la Galeria Uffizi de Florència o el Rijksmuseum d’Amsterdam.

El primer vídeo que va publicar va ser el 12 de juny del 2020 i va estar dedicat a descobrir El jardí de les delícies del Bosco i que fins ara, ha aconseguit les 132,6k visualitzacions.

Des d’aleshores, els més de 400.000 seguidors d’aquest compte han descobert que, fa anys, es feia servir una pota de cabra com a eina de restauració; que el làser s’utilitza per netejar escultures i què és un tacte o paraules ocultes que es poden veure a les pintures. Els continguts estan agrupats en quatre llistes: Restauracions, Curiositats, Obres mestres i El Prado respon.

En els 64 vídeos publicats fins ara hi han participat 40 persones. Entre elles, personal del museu (direcció, conservadors, restauradores, especialistes en radiografies, brigada de moviment d’obres d’art, estudiants en pràctiques, investigadors, vigilants de sales...) i convidats externs com el pianista Lang Lang, el raper Arkano, els balladors Cristina Cazorla i Eduardo Guerrero o la divulgadora científica Boticaria García.

Pel que fa a procedències, el 37% dels seguidors ho fan des d’Espanya, el 20% des de Mèxic, el 9% des de Colòmbia, el 8% des de l’Argentina i el 5% des de Xile; i pel que fa a gènere, el 56% són dones i el 44%, homes. En els darrers dos mesos s’han incorporat 40.000 nous seguidors al compte de TikTok del Prado.

El Prado, líder a TikTok És el museu internacional que ha crescut més quant a seguidors a les xarxes

El Prado, líder a TikTok És el museu internacional que ha crescut més quant a seguidors a les xarxesSEGRE

tracking