SEGRE

Mentre la ciutat dorm

Marc Cerón documenta el paisatge urbà de Lleida de matinada al seu Instagram

Mentre la ciutat dorm

Mentre la ciutat dormSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Cerón és un home més que ocupat. És al capdavant de l’empresa Ilser Group (sorgida d’Ilerda Serveis), líder en el sector de la distribució de productes de neteja professional a Lleida, Tarragona, Osca i el Principat d’Andorra. Tot i que és molt actiu a les xarxes socials, no tenia cap intenció de fer-se influencer, però ara fa cinc mesos va començar a fer esport i tot va canviar. “La bàscula em va advertir que havia de fer alguna cosa perquè pesava 108 quilos”, diu mig rient.

Algú li va suggerir de caminar ràpid i en dejú per complementar la dieta fent exercici. “Però jo em llevo molt d’hora, a les 4 del matí, perquè a primera hora, quan no tinc correus, ni whatsapps ni trucades és quan soc més productiu”. Així que si havia de caminar abans d’esmorzar li tocava sortir de casa de matinada. I ell, que es confessa un enamorat de Lleida, va descobrir una ciutat nova. “A aquella hora, tan buida, la ciutat està preciosa”, assegura. Per documentar aquell paisatge urbà tan insòlit, va començar a gravar vídeos de 15 segons a Instagram que acompanyava amb música.

Aquestes stories d’Instagram eren efímeres, però rebia tants missatges que va decidir fixar-les en la carpeta Lleida Places del seu perfil. “No tenia previst d’iniciar cap projecte 2.0, però ja més de quatre mesos que cada dia penjo un vídeo”.  Ara ja no tan sols camina ràpid, sinó que corre la major part del temps. La bàscula també li reconeix el mèrit i li diu que ha perdut quinze quilos en aquestes excursions de matinada.

“Però encara que ara corro, l’iPhone 13 Pro té molta estabilitat i els vídeos funcionen igualment”. I d’aquella carpeta inicial, s’ha passat a tres carpetes: Lleida Places, World Places i Andorra Places. “Mantinc la rutina encara que sigui fora”. Frankfurt, Croàcia, Macedònia, Cabo de Gata. “Allà on vaig per feina o per vacances surto a córrer”. Però per més món que vegi, es queda amb Lleida. Tot sovint li pregunten si és l’encarregat de posar els carrers mentre la ciutat dorm. “Però no, perquè de vegades em creuo amb algun treballador de la neteja. Perquè es neteja encara que no ho sembli”, diu amb un riure irònic.

tracking