SEGRE

Sigues tu mateix, diuen

Bereal es presenta com la xarxa social definitiva per mostrar-nos tal com som realment

Sigues tu mateix, diuen

Sigues tu mateix, diuenSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Instagram va néixer com una xarxa per compartir el moment. De fet, el prefix Insta no és gratuït. Es tractava de fer una foto del lloc on érem emulant les velles Polaroid que revelaven les fotografies al moment. Però aleshores arriben els editors de fotos, les càmeres professionals que descarreguen imatges al mòbil i la possibilitat de convertir el propi perfil en un aparador professional. El creixement exponencial de la xarxa va estretament lligat a la seua capacitat de pervertir l’esperit original, de manera que amb els anys deixen un buit que mira d’omplir BeReal.

Fundada per uns joves francesos fa un parell d’anys, fa setmanes que és al podi de descàrregues en la categoria de xarxes socials. L’èxit? Recuperar les essències de la xarxa més popular de fotografies i vídeos curts: compartir el moment ara i aquí.

No funciona amb seguidors ni likes, de manera que teòricament s’evita l’ansietat que provoca estar pendent del mòbil per saber en tot moment si allò que hem compartit agrada o no. Tampoc no tindria sentit estar permanentment pendent del telèfon, ja que BeReal funciona diferent. Has de tenir les notificacions del telèfon obertes perquè tot plegat consisteix en la sorpresa i l’espontaneïtat. Sorpresa perquè no sabem en quin moment del dia podem rebre l’avís que tenim dos minuts per compartir el que estiguem fent.

Espontaneïtat perquè una vegada activat el BeReal del moment només disposem de 120 segons per capturar el nostre instant. L’aplicació accedeix a les càmeres del nostre mòbil i captura la nostra cara i l’entorn, de manera que manipular la realitat del moment és una mica complicat. Sense gaire temps per pensar l’enquadrament i sense possibilitat d’aplicar filtres, BeReal intenta que acceptem i compartim la nostra vida tal com és.

Podem reaccionar als reals dels altres, però sense convertir-ho en converses interminables ni una manera de crear engagement personal: no podem passar-nos la tarda comentant, seguint i fent likes per mirar de forçar interaccions que es converteixin en seguidors, comentaris i likes al nostre perfil.

De moment, la proposta està agradant prou per sumar-hi famosos com Rosalía. Ara hem d’esperar a veure si van ampliant les opcions per atreure més usuaris, si les altres plataformes incorporen funcions com BeReal per neutralitzar-la o si aconsegueix mantenir-se autèntica.

Sigues tu mateix, diuen

Sigues tu mateix, diuenSEGRE

Sigues tu mateix, diuen

Sigues tu mateix, diuenSEGRE

Sigues tu mateix, diuen

Sigues tu mateix, diuenSEGRE

tracking