SEGRE

2.0

Lo tractor rosa “Si ets pagès, o et fas tu la política o te la faran d'altres que no en tenen ni idea”

Lo tractor rosa “Si ets pagès, o et fas tu la política o te la faran d’altres que no en tenen ni idea”

Lo tractor rosa “Si ets pagès, o et fas tu la política o te la faran d’altres que no en tenen ni idea”LO TRACTOR ROSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El perfil Lo Tractor Rosa és un compte familiar d’Alcarràs i en poc temps ha assolit 14.300 seguidors a Twitter i 600 a Instagram, tot i que en aquesta darrera plataforma només hi és per ocupar el nom, ja que prefereix Twitter, perquè dona més joc. És un tractor culte i amb tendències esquerranes. És a la xarxa per defensar el món de la pagesia i donar a conèixer, fora dels estereotips establerts, tots els problemes a què ha de fer front.

Com un tractor decideix entrar a les xarxes?

La idea neix del mateix espai. Jo navegava per les xarxes i em vaig quedar molt espantat de la imatge que tenia la gent del món de l’agricultura. Em va sorprendre el gran desconeixement que hi havia. I jo pensava: “Algun d’aquests un dia serà al front del país i ens governarà un personal que no té ni idea del que passa al camp!” I així va ser que navegant per les xarxes em vaig aturar en un article d’un diari francès (jo per edat, ja en tinc 59, em vaig educar en francès) amb el titular Pagesos als vostres hashtags, com a les pel·lícules quan diuen “soldats als vostres llocs”...  donant a entendre que la desconnexió entre la societat i el món de la pagesia és tan gran que si no expliquem nosaltres la nostra realitat ningú no ho farà... perquè si no fas tu la política te la faran els altres... i així va nàixer Lo Tractor Rosa.

I el nom?

Jo seguia un compte dels Estats Units que es deia Pink Tractor, que era de dones pageses. Quan crees un compte has de fer alguna cosa perquè la gent s’hi aturi, havia de cridar l’atenció! I vaig afegir el Lo, per ubicar el compte.

Els seus seguidors d’on són?

La majoria són catalans i espanyols, però tinc molts seguidors a França i a Turquia i també a l’Argentina, Mèxic i els Estats Units.

Com es definiria, com un tractor de dretes o d’esquerres?

Més aviat d’esquerres...

Els seus tuits denoten que és un tractor molt culte.

Tinc moltes inquietuds culturals. L’objectiu és que la gent s’adoni que al camp no solament hi ha pagesos. Hi ha també molta cultura.

Un dels seus darrers tuits després de les fortes tempestes d’aquest estiu acaba amb un No Surrender.

Soc un tractor batallador que no es rendeix mai. Jo sempre dic que un pagès és un gestor de catàstrofes. En l’agricultura d’avui en dia es tracta de subsistir...

Els tuits més exitosos quins han estat?

El de més èxit és un que deia: “Soc ramader. I això és un Airbus A380 –posava una foto–. Aquest avió carrega 330.000 l de fuel, el suficient per mantenir-lo a l’aire un dia. És el mateix que necessita la meua explotació de 65 hectàrees per funcionar 50 anys produint 75 milions de quilos de fruita i 1.380.000 porcs, però qui contamina soc jo!”

Crec que també en va fer un altre referent als preus que es pagaven als pagesos per la fruita que també va tenir molt de ressò...

Sí, deia: Després de cobrar la collita avui hem anat a buscar la liquidació. Hem anat a fer un tallat. M’han cobrat 1,3 euros. No he pogut evitar fer la comparació. Al preu que he cobrat per quilo, tot això és el que jo he d’entregar per poder-me pagar el tallat, 40 préssecs”, i afegia una foto.

Ha tingut alguns comentaris grollers als seus tuits?

No gaire. Ja vaig detectar que Twitter és una xarxa que es torna agressiva molt de pressa i llavors ho tallo tot ràpidament. Jo faig el tuit, si és necessari contesto, però quan alguna cosa es complica ja no hi entro...

Què ha après del món de les xarxes Lo Tractor Rosa?

Doncs el desconeixement que hi ha entre la societat en general i el món de la pagesia en particular. No és una desconnexió amb mala intenció.

Deu estar content amb l’èxit de la pel·lícula ‘Alcarràs’.

Sí, moltíssim, perquè ha aconseguit posar a l’òrbita mundial el món de la pagesia. Explica la pura realitat i a la vegada fa una dura denúncia social i, a més, és en català.

tracking