SEGRE

Leticia non stop

La polifacètica i descarada artista catalana utilitza les xarxes socials per reinventar-se constantment

Leticia Sabater

Leticia SabaterSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Presentadora i col·laboradora de televisió; actriu de cinema, teatre i telenovel·la; concursant de realities i cantant de temes virals a les xarxes socials. La catalana Leticia Sabater, des de fa molts anys afincada a la comunitat de Madrid, es definia en una entrevista concedida fa uns mesos a La com a show-woman.

I entre tantes etiquetes aquesta és la més encertada. Ella no és com tants d’altres presentadors que van fer fortuna als anys noranta i que han desaparegut de la primera línia meditàtica, com Isabel Gemio o Emilio Aragón.

La barcelonina és una buscavides amb olfacte per reinventar-se a ella mateixa i tornar a ser notícia de manera recurrent.

Cada cert temps apareix del no res i llença una bomba, la qual es fa viral ràpidament i durant uns dies o setmanes fa bullir les xarxes amb el seu material, siguin unes declaracions escandaloses, una aparició pactaca en un xou televisiu o un tema picant llençat a les xarxes socials. Com a cantant, fa dues dècades que va deixar enrere el posat de nena innocent, que l’havia catapultat a la fama presentant el programa infantil de Tele 5 Desayuna con alegría, i des d’aleshores ha fet tots els papers de l’auca mediàtica.

Ella mateixa diu que no té vergonya i el que el que més li agrada és entretenir la gent. Sabater ha creat una marca pròpia a mig camí entre la música electrònica, les lletres picants i la provocació constant.

Val a dir que Sabater és una ànima lliure que no es deixa adoctrinar ni controlar per ningú. Segons Luis Blasco, editor dels seus videoclips i estret col·laborador de la cantant des de fa molts anys, “Leticia és la creadora del seu propi estil i esclar que provoca. Per aconseguir la màxima visibilitat cal ser transgressor. Ho veiem sobretot als vídeos urbans i reggaeton”.

De fet, el seu darrer vídeo viral va superar el mig milió de visites en poc més de dos dies, una xifra que no és a l’abast de qualsevol. Seguint l’estel·la de Polvorron, i mirant de convertint-se en una versió castiza de Mariah Carey i els seus hits nadalencs, fa unes setmanes va estrenar Papa Noel lléname el tanke.

Una nadala techno-house eròtica en què fa una revisió macarra dels tres reis mags i el Pare Noel. Blasco assegura que, “en el tema musical, ella s’implica en totes les facetes i les lletres són seves.

Encara que compti amb músics i un productor, ella dirigeix "cap a on va el producte final”. Un producte que té el seu públic i que es fa viral per raons que potser van més enllà. Sigui com sigui, Leti mai no deixarà de lluitar.

Leticia Sabater

Leticia SabaterSEGRE

tracking