SEGRE

Els beneficis de la salutació al sol diària

Els beneficis de la salutació al sol diària

Els beneficis de la salutació al sol diària

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan els humans van sortir de les coves i van començar a deixar de ser nòmades, la seva vida va fer un gran canvi. Quan van inventar la cadira i el sofà, la seva vida va fer un gir de 180 graus. La majoria de persones de més de 35 anys tenen o han tingut alguna dolència d’esquena o d’articulacions. El sedentarisme és un dels grans mals d’aquesta societat. Moltes persones passen llargues hores al dia assegudes però el nostre cos està adaptat al moviment. El moviment respectuós aporta vitalitat i allarga la vida.

Els ioguis practiquen el que en diuen la salutació al sol. És una pràctica de ioga que ens escalfa tot el cos i treballa les articulacions. És la seqüència de postures més popular del Hatha Yoga. En sànscrit s’anomena “surianamaskara” que significa “realitzar reverències postrades al Déu Sol”.

Els beneficis de la Salutació al Sol són molts, des de millorar la flexibilitat general dels músculs, tendons i lligaments, enfortir l’aparell locomotor, fer un massatge als òrgans interns, depurar l’organisme, enfortir el cor o estimula, la circulació limfàtica i sanguínia. També proporciona concentració, calma, serenitat i força interior, alliberant les tensions i alleugerint l’ansietat i la depressió.

Tothom pot realitzar aquesta seqüència de moviments. Si tenen problemes d’articulacions hauria de preguntar a un professor de ioga titulat quines modificacions convenen més.

Es practica sempre amb l’estómac buit o després de dues hores d’un mínim d’haver menjat.

S’anima a provar-la?

Exercici pràctic

Esculli un lloc tranquil. Agafi una esterilla o manta, perquè no rellisquin els peus. Ara posis dempeus davant la màrfega.

  1. Amb els peus en paral·lel ajunto les mans davant del pit tot traient l’aire.
  2. Inspiro profundament i aixeco els braços cap al cel, obro el pit i tiro el cap lleugerament endarrere.
  3. Quan trec l’aire inclino el tronc i els braços. El cap queda penjant i les mans es recolzen a les cames o a terra.
  4. Inspiro de nou i desplaço la meva cama dreta endarrere, posant el genoll dret a terra i flexionant el genoll esquerre. Les mans es queden cadascuna al costat del peu esquerre. La columna creix cap al cel.
  5. Retinc l’aire i ajunto els dos peus al darrere, quedant el meu tronc en una sola línia. És una posició de força.
  6. Quan trec l’aire poso els genolls a terra, el pit i la barbeta també, quedant les natges i els colzes enlairats.
  7. Inspiro i empenyo les meves mans cap a terra per estirar els braços i apujar el tronc i el cap al sostre, obro el pit.
  8. Quan exhalo amb la força dels braços apujo les natges cap al cel. Les cames estan estirades, les plantes dels peus toquen a terra, projecto els talons cap a baix. El pit s’obre, el cap cau. Faig cinc respiracions profundes, estirant tota la part posterior del cos.
  9. Inspiro de nou i poso el peu dret entre les mans, el genoll dret es recolza a terra. Allargo la columna.
  10. Exhalo i ajunto els dos peus, amb les cames estirades i el cap caigut cap a terra.
  11. Quan inspiro amb la força dels peus i de les cames impulso tot el tronc cap amunt amb els braços estirats cap al sostre, obrint el pit.
  12. Exhalo i porto els braços cap a davant del pit. Els ioguis recomanen fer 12 salutacions al sol (6 amb cada cama) cada matí. Deu minuts per viure una vida més plena i lliure!
tracking