SEGRE
Desfent nusosCórrer: l’esport més barat del món

Desfent nusosCórrer: l’esport més barat del mónSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada dia hi ha més gent que s’anima a córrer. Només necessites un calçat adequat i ganes de moure’t. Hi ha qui corre per ordenar les seves idees, hi ha qui corre per salut, hi ha qui corre per sentir-se lliure, per relaxar-se.

Quan comences, la motivació ha de ser gran per trencar la barrera d’inèrcia del cos i la ment. Passada la fase inicial, les hormones que generes al córrer t’atrapen i comences a gaudir plenament de les teves escapades.

Quan corro ho faig amb el cos relaxat, sentint cada petjada que deixo al terra, obrint la meva visió a 180 graus. Vaig alternant una cama amb l’altra de tal manera que sempre en tinc una ben relaxada.

Avui us proposem una sèrie de posicions per realitzar després de les teves sessions de córrer. De tota la vida que ens han dit que després de córrer s’ha d’estirar el cos i és un dels consells més bons per evitar possibles lesions i desgastos articulars. Busca’t un espai pla i sec.

Pots realitzar la seqüència descalç o calçat. La seqüència es realitza primer amb una cama i es repeteix, després, amb l’altra de manera que tot el cos s’estiri correctament.

Exercici pràctic

  1. Drets, amb els peus en paral·lel, dobleguem una mica els genolls, mentre ens agafem amb cada mà el braç contrari i inclinem tot el tronc cap endavant. Respirem llarg i profund.
  2. Exhalant, deixem que les mans es recolzin a terra i deixem que els peus s’allunyin de les mans. Les natges pugen cap al cel, els braços i el tronc formen una línia recta. Els talons es projecten cap a terra. Respirem llarg i profund.
  3. Inspirant portem un peu capendavant, flexionem el genoll avançat i deixem que l’altra cama descansi a terra. Respirem llarg i profund.
  4. Exhalant, estirem la cama avançada. Allarguem la columna amb la pelvis mirant cap endavant.
  5. Inspirant, posem les mans damunt del genoll i estirem la columna cap al cel.
  6. Exhalant, ens agafem del peu amb la seva mà. Respirem llarg i profund.
  7. Exhalant portem el peu cap a la natja. Ens quedem respirant profund.
  8. Inspirant canviem la mà que agafa el peu i deixem la mà a terra, tot i exhalant fent una torsió.
  9. A la propera exhalació deixem el peu a terra.
  10. Inspirem portant les dues mans al terra i exhalem portant el peu endarrere i elevant les natges cap al cel. És la figura del gos cap per avall.
  11. Exhalant, portem el genoll entre les mans. Respirem estirantnos cap al cel.
  12. Exhalant, ens agafem del peu i el portem cap a nosaltres, fins on ens sigui còmode.
  13. Exhalant, deixem el peu i ens flexionem cap endavant, deixant el front a terra i els braços estirats per davant del cap.
  14. Inspirant, pugem el tronc a la vertical i exhalant fem una torsió deixant l’avantbraç contrari recolzat a terra. Respirem llarg i profund.
  15. Exhalant, tornem al gos cap per avall. Inspirem allargant la columna.
  16. Exhalant, caminem amb els peus cap a les mans, flexionem el tronc cap endavant, ens abracem els braços un amb l’altre. Torna a repetir la seqüència amb l’altra cama.

Judith Basols

Ananda Ioga

tracking