SEGRE
Dolors menstruals

Dolors menstruals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Actualment, un gran nombre de dones viu els dies de la menstruació amb dolor i símptomes diversos, des de molèsties al baix ventre fins a irritabilitat, migranyes, vòmits, etc. Aquest fenomen biològic natural no hauria de provocar cap d’aquestes molèsties, fora d’un petit cansament produït per la pèrdua de sang. Normalment, aquests símptomes es tracten amb analgèsics o tractaments hormonals, la qual cosa és una terapèutica simptomàtica, però no arregla el problema de fons.

Des de la perspectiva de la medicina xinesa, aquesta simptomatologia rebel·la –un cop descartada la presència de miomes, quists o altres lesions a l’aparell reproductiu– una disfunció energètica per manca o excés de les funcions energètiques de melsa, ronyó o fetge que incideixen en el cicle menstrual.

Aquestes disfuncions acostumen a estar provocades per uns hàbits alimentaris inadequats, estrès, manca d’hores de descans i estats emocionals alterats, com angoixes, pors, ràbia...

Així, doncs, tractarem els dolors menstruals prescrivint uns hàbits de vida saludables pel que fa a dieta i descans, acompanyant-los amb fitoteràpia, oligoelements, acupuntura i exercicis de ioga per restablir l’harmonia energètica a la dona afectada, de manera que es tracti la causa i no solament el símptoma.

La menstruació no és un càstig bíblic, sinó la manifestació d’un cicle biològic que ens mostra la capacitat de la dona a portar noves vides al món.

exercicis a realitzar:

Necessites un lloc tranquil, una estoreta o manta i una paret.

  1. Asseguda amb les natges als talons, inclines el tronc endavant, deixant el cap recolzat a terra i els braços estirats cap al davant. Respira profundament durant 2 minuts. 
  2. Aixeques el cap, estires els braços i et poses de quatre grapes. Quan inspires, eleves les natges cap al cel i, quan exhales, arrodoneixes l’esquena. Els ulls miren el pubis. Et mous suaument respirant entre aquestes dos posicions. 
  3. T’estires d’esquena a terra i t’abraces els genolls al pit. Respires profundament durant 2 minuts. 
  4. Deixes caure els genolls flexionats cap a la dreta, els braços descansen en forma de creu i el cap mira cap a l’esquerra. Respira profundament durant 1 minut i canvia de costat. 
  5. Estira les cames juntes recolzades damunt de la paret. Flexiona el peus. Tota l’esquena queda recolzada a terra, amb els braços al costat del tronc. Respira  profundament durant 2 minuts. 
  6. Ajunta les plantes dels peus, obre les cames i recolza les mans sobre els genolls. Respira profundament durant 2 minuts.
  7. Asseguda a terra amb les cames estirades i els peus flexionats, creix columna amunt. Respira tres vegades. 
  8. Inspirant, posa la planta del peu esquerre a l’entrecuix dret, elevant els braços cap al sostre. Exhalant, flexiona tot el tronc cap a la cama avançada. Respira fondo un minut i canvia de costat, també inspirant, elevant el tronc i els braços, i canviant les cames mentre exhales. 
  9. Estira les cames i obre-les. Amb una exhalació, flexiona’t endavant amb el tronc ben estirat i el cor obert. Respira profundament durant 1 minut. 
  10. Inspira i eleva el tronc. Ajunta les cames, flexiona els peus i, amb una exhalació, inclina’t endavant. Procura que l’abdomen descansi damunt de les cames. Respira profundament durant un minut. 
  11. Estira’t de panxa enlaire, ajunta les plantes dels peus i deixa caure els genolls flexionats a dreta i esquerra. Els braços estan flexionats, amb els colzes a l’altura de les espatlles. Respira profundament durant 2 minuts. 
  12. Relaxa’t estirada de panxa enlaire, amb les cames i els braços separats lleugerament del cos.  
tracking