SEGRE

CAMINS DE FELICITAT

El somriure intern, una eina poderosa

El somriure intern, una eina poderosa

El somriure intern, una eina poderosaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En les últimes dècades s’han fet diversos estudis científics per saber els beneficis del riure i el somriure. Aquests estudis han demostrat que milloren la resposta del sistema immunològic, els atacs cardiovasculars, la diabetis, el colesterol i la hipertensió, així com ens ajuden a canviar les emocions i fins i tot ens allarguen la vida.

Gràcies a les tècniques 3D d’ultrasons sabem que els fetus somriuen mentre es desenvolupen al ventre matern. Tots tenim la imatge mental d’un bebè somrient. Els estudis demostren que el somriure és l’expressió d’un sentiment intern i també un mecanisme d’unió i harmonia amb la resta d’humans i animals. Per això els somriures genuïns els utilitzem inconscientment per socialitzar-nos.

I què és un somriure genuí?

Són aquells somriures que ens surten innats i en els quals utilitzem el somriure dels llavis i dels ulls. Aquests somriures són molt difícils d’imitar.

I què és el somriure intern?

És un estat químic que provoca una allau al torrent sanguini d’endorfines. Somriure ens fa sentir millor. Quan tenim integrat el somriure intern ens és més fàcil accedir-hi quan sortim del nostre centre o de la nostra zona de confort. Hi ha persones que somriuen més amb els ulls i d’altres que ho fan amb la boca. Et proposem una visualització perquè trobis el teu somriure intern i un cop l’hagis identificat el puguis utilitzar!

Per començar pots seure còmodament en una cadira o un coixí. Tingues a prop un mirall. Tanca els ulls i visualitza o imagina’t un rostre somrient davant teu. Pot ser un bebè, un nen, etc. Veuràs que quan hi connectes instantàniament el teu rostre somriu. Relaxa’t respirant llarg i profund de forma còmoda i sent cada múscul de la teva cara durant uns minuts. Ara obre els ulls i mantenint aquest somriure mira’t al mirall. Observa detingudament cada centímetre quadrat del teu rostre. Fes-te una imatge mental del teu propi somriure. Se’t veuen les dents? I les genives? Com estan els ulls?

Tanca de nou els ulls. Sent l’efecte del teu propi somriure a nivell intern, sent com s’obren espais dins teu, com els teus òrgans i vísceres es van relaxant i va ocupant l’espai que els pertoca. Posa nom a les sensacions que t’envaeixen, sent l’estat natural de felicitat. I quan vulguis segueix el teu dia amb el somriure incorporat!

L’actitud davant de la vida és essencial per viure el teu dia a dia feliçment. I el somriure intern marca la via d’una vida feliç i plena.

Cultiva el teu somriure intern!

tracking