SEGRE
‘Tips’ per a embarassades

‘Tips’ per a embarassadesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

1.- Boca humida: viure amb benestar

Mantenir la boca humida durant tot el dia em dóna la referència que la química de la sang està composta per hormones de benestar. Estic tranquil·la, em sento en pau. Quan se m’asseca la boca vol dir que estic tensa. Només cal que respiri profund tres vegades activant el diafragma per tornar a l’estat de benestar. Si segueixo un ritme lent i pausat en tot, em sentiré amb força per viure el dia amb alegria.

2.- Respiració 4-4: panxa-pit

Si vaig per la vida allargant cada inhalació i cada exhalació com a mínim quatre segons, estic oxigenant el meu cos i el del meu bebè. Em sento amb energia i amb positivisme. Quan entra l’aire dins del meu cos deixo que primer ocupi la panxa i després es posi al tòrax. Quan surt l’aire deixo que es buidi primer el tòrax i després la panxa.

3.- Connexió amb el bebè: som un equip

Amb el bebè formem un equip inseparable. Durant l’embaràs vivim la vida junts. De tant en tant, m’aturo uns instants, tanco els ulls i faig silenci perquè el meu fill es comuniqui amb mi. No he de fer res, senzillament parar i estar per ell. Li parlo i li explico tantes coses com vull durant el dia. Per exemple, si estic creuant caminant per un pas de vianants i passa una moto sorollosa per darrere meu, si jo m’espanto li explico al meu fill per què m’he espantat. Li parlo de les meves il·lusions, de les meves preocupacions com si fos una amiga a qui tinc molta confiança.

4.- Moc la pelvis amb la pilota: sento que sóc àgil

Utilitzo una pilota gran per seure com si fos una cadira. Mantinc la pelvis en moviment. Puc dibuixar cercles i infinits amb la pelvis, flexions, extensions, torsions i laterals amb tota la columna. Gaudeixo de mantenir el meu cos àgil tot respirant.

5.- Connecto amb la meva força interior: em sento preparada

Un cop al dia supero un repte físic treballant els braços. Per exemple asseguda a la pilota estiro els braços paral·lels a terra, respiro profundament mentre giro les mans, palmells cap al cel, palmells cap a terra, de forma ràpida. Començo amb un minut i cada dia em supero allargant el temps. Encaro una experiència difícil, que em cansa i em requereix esforç amb la ment positiva i creient en mi.

6.- Un temps de descans: ens relaxem junts

Els dies em passen volant i sento que tinc mil coses a fer. Això fa que m’estressi i que el meu cos es vagi tensant. Em regalo a mi i al bebè una migdiada conscient. Estirada em quedo quieta i observo com cada part del meu cos es va afluixant fins que em quedo adormida. Aprendre a relaxar el cos i sobretot el canal de part em porta que quan sigui el gran dia jo sabré en tot moment què està fent el meu cos.

7.- Dirigeixo la ment: sé el que penso

En tot moment decideixo què vull pensar. Quan detecto pensaments que em generen emocions que em treuen la pau observo quina necessitat tinc sense cobrir. Per tornar al meu equilibri interior em recito una frase positiva.

tracking