SEGRE
La vall a cavall

La vall a cavallCASA MASOVER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La poc coneguda vall de Manyanet és una banya del Pallars Jussà clavada entre el Sobirà i l’Alta Ribagorça, dins del municipi de Sarroca de Bellera, accessible actualment per una bona carretera en vint minuts des de la Pobla de Segur. Un dels nuclis que la integren és el vilatge de Buira, que havia arribat a tenir cinc cases habitades, reduïdes avui dia a Casa Masover, propietat de la família Palau des de principis del segle XIX, destinada a partir de 1986 al turisme rural, una oferta reforçada en 2001 amb un bloc d’apartaments, sense abandonar en tot aquest temps la dedicació a l’agricultura i la ramaderia. Des de 1992 crien unes vedelles brunes ecològiques que pasturen als estius als prats de la muntanya de Llevata i, un cop sacrificades, són servides als clients a l’excel·lent restaurant propi i comercialitzen sota la marca Eco Carn Casa Massover.

En 2010 van obrir el Centre d’Equitació Vall de Manyanet, pensat per a la pràctica del turisme eqüestre, amb unes instal·lacions òptimes a tocar del negoci d’hostaleria familiar, que consten de boxes i una pista d’entrenament. També disposen de cavalls i eugues de caràcter tranquil i dòcil, de fàcil maneig fins i tot per a genets poc avesats, unes cavalcadures adaptades a la muntanya de noms com Rusto, Hipo, Anita, Karlota, Chica, Isabena, Estela, Somiadora o Masaly. Per tot plegat, es tracta d’un lloc idoni per iniciar-se en aquesta disciplina, tant per a canalla com per a adults. S’hi pot anar igualment a muntar els cavalls propis al llarg d’una jornada o un cap de setmana o unes vacances senceres, ja que ofereixen boxes de lloguer i els serveis de pupil·latge corresponents. De particular interès resulten les excursions a cavall programades per recórrer diferents indrets d’aquell rodal, molts dels quals d’una elevada bellesa paisatgística, com el Pui de Fa, amb vistes excepcionals a la vall Fosca i la conca de Tremp, ja siguin de durada curta (una horeta o dues), mitjana (mig dia o un dia complet) o llarga (dos o més dies). També rutes previstes per al públic infantil, grups escolars o colles d’amics, amb la possibilitat de triar itineraris a la carta. Els preus, establerts o a convenir, i la resta de condicions, es poden consultar a www.casamasover.com i als telèfons 973661700 o 659602441.

LA VALL AL PLAT Casa Masover. Buira, vall de Manyanet. 973 66 17 00 Els sabors de la vall de Manyanet i de la resta del Pallars poden ser assaborits a Casa Masover en forma de cuina tradicional basada en bons productes de proximitat, com la vedella ecològica de criança pròpia, reelaborada pel jove Josep Palau, ajudat per tota la família, sense trair els orígens transmesos per pares i padrins. Alguns exemples: amanida de rovellons confitats amb encenalls de foie, carpaccio de vedella amb encenalls de formatge d’ovella de Corroncui, cua de bou desossada amb moixernons, canelons amb crema de carreretes, galta de vedella amb salsa de codony, coulant de xocolata amb nous, innovació de la crema catalana versió 2017... La casa compta amb 7 habitacions i 18 apartaments, en un entorn de calma. Resumint: tranquil·litat i bons aliments.

La vall a cavall

La vall a cavallCASA MASOVER

La vall a cavall

La vall a cavallCASA MASOVER

La vall a cavall

La vall a cavallCASA MASOVER

tracking