SEGRE
Rutes de la ruta

Rutes de la rutaJBC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sota els auspicis dels consells comarcals de l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, pel territori dels quals discorre la ja tradicional ruta del Cister, l’oficina de gestió d’aquest acreditat producte turístic, amb seu a Montblanc, acaba de publicar un fulletó que recull fins a deu trajectes pensats per ser coberts en automòbil, però que ho podrien ser igualment en moto, bicicleta, a cavall o a peu, com una forma d’ampliar els punts d’interès per als visitants d’una àrea tan extensa que abasta tres comarques, a l’entorn dels tres monestirs medievals que justifiquen i es troben a l’origen de l’esmentada marca d’arrel monacal: Vallbona de les Monges, Poblet i Santes Creus. Aquesta flamant publicació plegable conté un gran mapa de la zona per una cara i està dividit per l’altra en deu croquis corresponents als deu recorreguts proposats.

A més, ofereix algunes informacions pràctiques, com per exemple les adreces i contactes de les oficines de turisme de tot l’àmbit territorial, els horaris de visita als tres monestirs mencionats, i un breu text introductori a cadascuna de les sub-rutes en qüestió, en què es relacionen els principals atractius paisatgístics o monumentals i les activitats de lleure que es recomana de portar-hi a terme. Tot plegat, guarnit amb una profusa il·lustració de fotografies dels reclams més destacats, ja siguin arquitectònics, naturals, folklòrics, agroalimentaris o gastronòmics. En definitiva, un document molt útil, que facilita la descoberta dels nombrosos al·licients d’aquella franja central del país, a cavall de dues de les encara vigents províncies –Lleida i Tarragona–, i que pot ser obtingut, de franc, demanant-lo en alguna de les referides oficines turístiques o consells comarcals més amunt apuntats o bé directament a info@larutadelcister.com o al telèfon 977861232.

Per tal d’anar fent boca, i a títol merament enunciatiu, val la pena enumerar les deu rutes en què es desglossa la gran ruta que els fa de paraigua, establerts en funció de criteris de proximitat geogràfica o d’afinitat temàtica: els cellers modernistes, la vall del Corb, terra de castells, muntanyes de Prades i bosc de Poblet, ruta del Cister en família, terra de vins, llegendes de l’Alt Camp, meravelles de la Conca i la serra d’Almenara amb la ribera de Sió.

Plats del cafè L'AVENÇ. Avinguda de Lleida, 26. Bellpuig.

Una de les localitats més monumentals de la ruta del Cister és Bellpuig, on es pot parar a esmorzar de forquilla, dinar, berenar o sopar al Cafè L’Avenç, a l’antiga N-II que travessa la vila. Fa 17 anys que el van posar en marxa Jordi Vidal i Lluïsa Arbós, amb una acollidora decoració vintage de tocs modernistes i una deliciosa terrassa d’estiu. Als migdies ofereix un bon menú per 11 euros, 16 els dissabtes (els diumenges no obre fins a mitja tarda). Tant a esmorzar com a sopar, plats més informals i tastets: uns fenomenals calamars a la romana, pop a la gallega, esqueixada, croquetes, broquetes de llagostins, minihamburgueses d’ibèric, assortit de pernil o formatges i pa de vidre amb tomaca, amanides, carns a la brasa... Molt recomanable.

Rutes de la ruta

Rutes de la rutaJBC

Rutes de la ruta

Rutes de la rutaJBC

tracking