SEGRE

Estació de serveis

La remodelada estació de tren de La Pobla de Segur com a punt d’acollida i distribució de turistes pel Pirineu

Estació de serveis

Estació de serveisLLUÏSA PLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació de la Pobla de Segur data de 1951, quan es va inaugurar el darrer tram de la via fèrria que puja des de Lleida i Balaguer, seguint el curs de la Noguera Pallaresa. Després de quasi un parell de dècades en desús, tapiada i deteriorant-se, amb perill d’esfondrament, aquest passat mes de març era reoberta, pulcrament restaurada i repintada de color terra, l’entorn endreçat, com a punt de recepció de visitants de la vila, del Pallars Jussà i de la resta de comarques del Pirineu occidental català, tant els arribats amb ferrocarril (en particular el Tren dels Llacs, servit per màquines i vagons d’època, que acaba d’iniciar una nova temporada fins al 2 de novembre), com per altres mitjans, sigui en cotxe o autocar, aprofitant per aparcar les nombroses places disponibles a l’esplanada de davant mateix de l’edifici ferroviari recuperat, sigui amb bicicleta o moto o caminant. L’horari d’atenció al públic és entre setmana de 9 a 15, els dissabtes també a les tardes fins a les 20, els diumenges només als matins però obrint mitja hora més tard. Les dependències habilitades es concentren per ara a la planta baixa, ran de les andanes desplaçades anys enrere mig centenar de metres cap al sud per poder urbanitzar tota la zona presidida per una escultura de Jaume Plensa que ara s’albira des de dins de l’antiga estació a través dels finestrals. El cos central s’ha destinat a oficina d’informació turística. El de la dreta, segons s’entra, a àrea d’acollida i repòs de trekking & bike, pensat per a excursionistes a peu i ciclistes, individuals o en grup, que hi troben butaques i sofàs, taules, lavabos, dutxes, taquilles, material de consulta, un petit taller de reparació amb caixa d’eines i mànega per inflar rodes, etc. L’àmbit de l’esquerra s’ha reservat a una didàctica i dinàmica presentació per mitjà de plafons i pantalles de caràcter interactiu dels diversos atractius naturals, paisatgístics i patrimonials de la contrada: fauna i flora, rutes BTT, senderisme, barrancs i escalada, miradors, producció hidroelèctrica, astronomia, geologia... El pis de dalt de moment resta buit, a l’espera d’alguna idea. Què tal un centre d’interpretació del ferrocarril Lleida-la Pobla, la seva història i els seus al·licients panoràmics?

El tren de la Pobla ha recuperat passatgers des que ferrocarrils de la generalitat va assumir la gestió de la línia

L’oficina de la Pobla va ser pionera a tot el Pirineu. Inaugurada en 1954 a l’avinguda Verdaguer, s’estrenaria promocionant els Pallars, la Ribagorça i l’Aran a través de concursos de lemes publicitaris (el guanyador: “Bosque y leyendas sobre aguas tranquilas”) i de pintures de paisatges, edició de targetes postals, l’impuls de la coral Esbart Pallarès o la divulgació de la festa de les falles. Hereva d’aquella entitat precursora, l’actual oficina instal·lada en una gran sala clara de l’antiga estació continua facilitant informacions de tota mena als viatgers per mitjà d’atenció presencial, telefònica o telemàtica, i oferint un extens catàleg de material gràfic de divulgació especialitzat en interessos concrets.

Oficina de turisme L’oficina de la Pobla va ser pionera a tot el Pirineu. Inaugurada en 1954 a l’avinguda Verdaguer, s’estrenaria promocionant els Pallars, la Ribagorça i l’Aran a través de concursos de lemes publicitaris (el guanyador: “Bosque y leyendas sobre aguas tranquilas”) i de pintures de paisatges, edició de targetes postals, l’impuls de la coral Esbart Pallarès o la divulgació de la festa de les falles. Hereva d’aquella entitat precursora, l’actual oficina instal·lada en una gran sala clara de l’antiga estació continua facilitant informacions de tota mena als viatgers per mitjà d’atenció presencial, telefònica o telemàtica, i oferint un extens catàleg de material gràfic de divulgació especialitzat en interessos concrets.

Estació de serveis

Estació de serveisLLUÏSA PLA

Estació de serveis

Estació de serveisLLUÏSA PLA

tracking