SEGRE

Viatjant pel temps

Activitats i excursions per a aquest estiu organitzades pel Museu de la Conca Dellà, amb seu a Isona

Viatjant pel temps

Viatjant pel tempsMUSEU DE LA CONCA DELLÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El viatge temporal que planteja el Museu de la Conca Dellà es realitza per etapes corresponents a cadascun dels pisos d’aquell interessant centre cultural, el punt més fort del qual és la mostra de restes de la important presència de dinosaures a la contrada. De forma especial, aquest estiu podrà ser visitada amb un guia, durant mitja hora, la peça estrella de la col·lecció paleontològica: un coll de titanosaure de més de 5 metres de longitud, pertanyent a l’animal més gran d’aquella espècie trobat a Europa, que s’està restaurant al magatzem. El divendres 9 d’agost, s’hi celebrarà com cada any la Nit al Museu, amb jocs i activitats per als infants, que s’hi podran quedar a dormir (amb reserva prèvia). I el 24 d’agost, la Dinogresca.

La direcció del Museu de la Conca Dellà, a la vila d’Isona, proposa per a aquest estiu, fins a mitjan setembre, un seguit d’activitats per a tots els gustos, de caràcter familiar, pensades per a petits i grans, amb l’objectiu de descobrir aquella part oriental de la comarca del Pallars Jussà, i comprendre’n la història i configuració geogràfica, a través del ric patrimoni que atresora: geològic, paleontològic, arqueològic, artístic, monumental... Tota una sèrie d’atractius d’interès elevat que menaran, de retruc, al coneixement d’elements patrimonials encara més tangibles –i fins i tot comestibles– d’índole gastronòmica o enològica, des del xolís i embotits tradicionals al pa cuit al forn de llenya a la manera de sempre, des del formatge de cabra i altres aliments artesanals al vi o l’oli de qualitat òptima elaborats a partir de vinyes i oliveres de la zona.

El fil conductor d’aquestes “sortides”, la major part en forma de visites guiades, és un viatge en el temps, el mateix periple al llarg dels segles i els mil·lennis que articula el mateix museu, arrencant a l’època remota dels dinosaures que habitaven aquella actual fondalada resseca entre serrats d’adusta vegetació que era aleshores una espècie d’aiguamoll, vestigi d’un encara més antic mar interior, passa pels primers pobladors prehistòrics, els romans que hi van deixar petjada en forma de muralles i làpides de valuosa epigrafia, els senyors medievals com Arnau Mir de Tost que hi van aixecar castells i temples romànics, els soldats que hi van combatre en ferotges guerres modernes, i finalitza en una actualitat marcada per la crisi del sector primari i l’aposta imprescindible per noves formes de producció agrícola i ramadera, així com pel turisme cultural.

Prenent com a punt de trobada i partida dels grups la porta del museu, les excursions paleontològiques s’adrecen al jaciment de petjades de dinosaures a Basturs o al d’ous dels mateixos rèptils gegantins a Suterranya. Pel que fa a les visites amb guia de caire més arquitectònic, s’efectuen al castell de Llordà (amb l’opció que siguin teatralitzades) i a l’església de Covet, dos monuments de primer ordre restaurats no fa gaire. La informació concreta sobre dates, horaris, durada, equipament i preus, al mateix museu: 973 665 062 o al web parc-cretaci.com.

Viatjant pel temps

Viatjant pel tempsMUSEU DE LA CONCA DELLÀ

Viatjant pel temps

Viatjant pel tempsMUSEU DE LA CONCA DELLÀ

tracking