SEGRE
Entorn d’un claustre

Entorn d’un claustreMIQUEL LÓPEZ LLENA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos anys –i dos mesos– després de ser inaugurat, un 10 d’agost de 2017, el Parador de Turisme de Lleida obre les portes als interessats a conèixer-ne l’interior monumental i les instal·lacions hoteleres que l’ocupen, cada dijous a dos quarts de cinc de la tarda, amb el guiatge de personal de la casa, una duració aproximada d’una hora i la invitació a un cafè al final del recorregut. El punt de trobada i sortida del grup de visitants és la recepció. Per formular les inscripcions, que són gratuïtes, n’hi ha prou amb trucar abans al 973004866.

L’edifici històric del carrer de Cavallers que alberga l’hotel de quatre estrelles pertanyent a la xarxa de Paradores, la qual compta ja amb un centenar d’establiments, de façana gòtica formada per grossos carreus que llueix tres arcades ogivals i una font neoclàssica, s’estructura en dues meitats: el recinte conventual a l’entorn del bonic claustre central de maons, de sòbria elegància, quadrat i amb tres nivells, ara cobert, on se situen actualment les habitacions, i l’església annexa habilitada com a espaiós restaurant, amb unes capelles laterals convertides en menjadors privats. Val a dir que el conjunt fa força goig, restaurat amb cura l’immoble d’elevat valor patrimonial i remarcada la gràcia dels seus diversos elements arquitectònics, segons un projecte del lleidatà Carles Sàez, així com l’exquisida decoració floral i pictòrica, que inclou quadres de mèrit, estampes d’època i una rica col·lecció de cartons emprats per confegir els tapissos de la Reial Fàbrica. L’itinerari de les visites guiades inclou no només totes aquestes sales i dependències comunes, sinó també un cop d’ull a un parell d’habitacions de diferent acabat i a la terrassa del gimnàs al pis superior, des d’on es pot gaudir de vistes panoràmiques inèdites del barri antic.

El convent del Roser o de Sant Domènec va ser construït, a partir de 1699, per acollir els frares predicadors de l’orde dels dominics procedents d’una comunitat desplaçada de la falda del turó de la Seu per aixecar unes noves muralles. D’estil barroc, sobreposat en part a restes gòtiques anteriors, com la façana ja esmentada, l’església seria enllestida bastant més tard, incorporant motllures de guix i una cúpula espectacular que mostra a la base els quatre escuts de les províncies catalanes.

Sota una cúpula Parador de Turisme Carrer Cavallers, 15, Lleida. 973004866 La blanca església restaurada del Roser és l’escenari impressionant d’un bon àpat, igual que els reservats de les capelles. Obre tots els dies a dinar i sopar, sota la supervisió del director Miquel López, l’ofici del maître Edgar Sabaté i l’art als fogons del xef Paco Vidal. Carta, menú executiu a 25 euros i de degustació per 44. Una característica d’aquest restaurant, al qual es pot acudir encara que no s’estigui allotjat al Parador, és l’excel·lent cuina de proximitat basada en productes Km 0, des de verdures i fruites locals, embotits i formatges artesanals dels voltants, oli de les Garrigues o vins Costers del Segre, fins a vedella d’Almacelles, ovella Xisqueta, patates del Solsonès o safrà del Montsec.

Entorn d’un claustre

Entorn d’un claustreMIQUEL LÓPEZ LLENA

Entorn d’un claustre

Entorn d’un claustreMIQUEL LÓPEZ LLENA

tracking