SEGRE
Vora el canal

Vora el canalLLUÏSA PLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Mollerussa, davant mateix de la via del tren i a tocar del Consell Comarcal, el restaurant La Il·lusió, de nom tan optimista, obre tots els migdies llevat del dilluns, sota el reclam “L’art de menjar bé”, tenint en compte que menjar potser sí que és una activitat artística, però encara ho és més cuinar. Plats tradicionals del país, emprant productes frescos de proximitat.

Menú dels feiners a 11,50 euros, de cap de setmana a 22,50 i un especial caragolaire a 27,50. A la carta, especialitats com amanida tèbia de formatge de cabra o de llagostins, xató, rissotto de ceps amb gambes, canelons de bacallà, caragols, peus de porc amb gírgoles i prunes, cua de bou estofada o carns a la brasa.

Disponible, des de fa uns mesos, el nou catàleg –de moment en format digital, potser més endavant també en paper imprès– del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, titulat Camins d’aigua (una metàfora, perquè l’única persona de qui consta que hagués caminat sobre el líquid element és un tal Jesús de Natzaret).

Un títol suggestiu i molt adient des del punt de vista de l’atracció de visitants a una comarca que compta entre els seus al·licients turístics amb la xarxa de vies aquàtiques que reguen els camps de tots aquells termes, pel costat de les quals dóna bo de passejar, en especial ara a la tardor, aprofitant els caixers o banquetes ombrejats pels plataners i altres espècimens riberencs, en els pocs trams arbrats que s’han conservat, a més de fonts, salts, embassaments i un espai natural tan singular com l’estany d’Ivars i Vila-sana, feliçment recuperat per al patrimoni col·lectiu dels urgellencs de la plana. Per accedir al referit catàleg, cal entrar al web de Turisme del Pla d’Urgell i anar a clicar a baix del tot sobre un PDF.

Allí és possible consultar la xarxa de rutes ran de l’aigua acanalada, posant-se damunt de la indicació “Gaudir de la comarca a peu i en BTT”, atès que els trajectes recomanats poden ser coberts igualment caminant que pedalant en un vehicle de dues rodes apte per a circular sobre tota classe de superfícies, s’entén que sòlides, és clar. Després d’una presentació que convida a sentir-se al Pla d’Urgell com a casa, l’epígraf L’aigua és vida proporciona una succinta informació genèrica sobre els dos elements principals ja glossats més amunt: l’estany d’Ivars i Vila-sana, considerat el més extens de la Catalunya interior i cenyit per un itinerari naturalístic de 6 quilòmetres, i els anomenats “mil-i-un racons del canal d’Urgell”.

Successius apartats del document online aborden qüestions com ara el caràcter dels municipis, la seva gastronomia, l’oferta cultural, equipaments que mereixen una atenció particular com el Museu de Vestits de Paper de Mollerussa o l’Espai dels Canals d’Urgell a la mateixa ciutat i quatre recorreguts monumentals amb cotxe o moto, per acabar amb el llistat d’una vintena de rutes per diversos paratges d’interès elevat, amb el denominador comú de la presència pròxima de l’aigua.

tracking