SEGRE

Banys d'altura al balneari de Caldes, a la vall de Boí

Banys d’altura

Banys d’alturaLLUÏSA PLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les aigües prodigioses dels diferents brolladors a la capçalera de la Noguera de Tor, al capdamunt de la vall de Boí, s’aprofiten al balneari de Caldes a cobert i a l’aire lliure. Tant si s’està allotjat en un dels dos hotels del complex, el Caldes de tres estrelles i 60 habitacions, el Manantial de quatre i 92, com si no, dintre de l’establiment es poden contractar diverses propostes de caràcter salutífer o senzillament recreatiu, si bé repercutint sempre en el benestar de cos i ment.

L’anomenat circuit termal suposa gaudir durant una hora d’instal·lacions com sauna, jacuzzi, pediluvi i piscina amb un raig poderós que cau com una benedicció sobre esquena, espatlles o cervicals, per 32 euros els adults, ideal per compartir en família. El paquet wellness ofereix massatges d’unes quantes classes, inclosos uns de tradicionals indis molt intensos i relaxants.

L’apartat terapèutic abasta fangoteràpia, apropiada per a dolors i reumatismes, inhalacions de vapors d’aigua sulfurosa que proven força a les vies respiratòries, afectades per bronquitis o seqüeles de la covid, i també les estufes o saunes naturals excavades a la roca, oli en un llum pel que respecta a pulmons, pell o sistema immunitari. Finalment, tractaments facials i corporals a base de cremes elaborades in situ.

Part de fora, al ras, la grata possibilitat de nedar a les piscines situades enmig del parc del balneari, en un replà del verd coster que davalla fins al riu, que són tres, cadascuna a temperatura diferent i alimentada per fonts distintes. La freda, a uns 8 graus, de la font del Boix.

La temperada, a uns 27, de la font del Pou. La calenta, quasi a 30, de la font del Cànem. Una experiència extraordinària, contemplar, submergit fins al coll, a 1.500 metres d’altitud, els enlairats i boscosos cims mítics de l’entorn. Per a clients dels dos hotels i també per a passavolants, previ pagament d’una entrada de 10 euros, 5 la canalla, que donen dret a una jornada sencera en remull o prenent el sol –o l’ombra– al prat contigu, entre 11 del matí i 7 de la tarda, a l’ús d’una tovallola per persona i a poder beure o menjar entaulats a la terrassa del bar restaurant del recinte: entrepans, plats combinats, amanides, carns a la brasa.

El pintoresc claustre blanc i porticat d’aire rústic de l’edifici antic, vora l’actual hotel Caldes, ran mateix del curs ràpid i pedregós de la Noguera de Tor, agrupa al voltant d’un sortidoret circular amb flors i rocalla el santuari barroc de la Mare de Déu de Caldes de Boí, on és venerada al seu cambril la titular del temple històric, i algunes petites botigues d’objectes d’artesania local, productes alimentaris típics de la zona, llibres i mapes i guies turístiques, bastons per caminar, roba esportiva, camisetes i records, a més d’un punt de venda dels acreditats cosmètics naturals Boí Termal, regeneradors de l’epidermis, elaborats amb l’aigua de múltiples propietats que nodreix el balneari.

.

Banys d’altura

Banys d’alturaLLUÏSA PLA

Banys d’altura

Banys d’alturaLLUÏSA PLA

tracking