SEGRE

Paisatges i monuments a Bellpuig

Nous plafons d’informació turística a Bellpuig, incitant a descobrir la vila i rodalies

Mirar els plafons ajuda el visitant a fer-se càrrec de les riqueses patrimonials

Mirar els plafons ajuda el visitant a fer-se càrrec de les riqueses patrimonialsLLUÏSA PLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A finals d’any s’acabaven d’instal·lar un seguit de plafons i faristols de caràcter turístic, amb tot de textos, mapes i fotografies, en diversos punts de Bellpuig, com ara les immediacions de Sant Bartomeu, a la sortida de la població i ran mateix de la carretera de Belianes, o a la cèntrica i en part porticada plaça de Sant Roc. La col·locació d’aquests elements de mobiliari urbà amb finalitats informatives s’inclou dins del projecte genèric Paisatges de Ponent, impulsat per la Diputació.

Llegir-los o mirar-ne les imatges pràcticament in situ ajuda els visitants a fer-se càrrec de la riquesa i diversitat del patrimoni local, a més de contextualitzar la històrica vila en el seu entorn geogràfic, als límits entre la planúria regada pel canal d’Urgell i les ondulacions eixutes de la vall del Corb.

Justament a la conca d’aquest riuet, que discorre ben a prop d’allí, està dedicat un dels tres grans cartells plantats a terra, vora l’accés al ja al·ludit convent de Sant Bartomeu.

Un detallat mapa del curs fluvial des del seu naixement a Rauric fins aquí, amb el dibuix de les possibles rutes a peu o amb bicicleta per travessar-lo, com ara senders de gran recorregut o el tram corresponent del camí de Sant Jaume que va de Tarragona a Lleida, acompanya uns paràgrafs d’explicació sobre l’interès natural i monumental del territori comprès. A tall d’exemple i incentiu, s’il·lustra l’escrit amb les fotografies de quatre reclams de primer ordre: les ruïnes gòtiques de Vallsanta, el poble de Guimerà, el jaciment arqueològic dels Vilars en terme d’Arbeca i un fragment del panteó de Ramon Folch de Cardona, a Bellpuig mateix.Un altre plafó, tot just sota l’enunciat de Paisatges de Ponent, situa el municipi enmig de la plana urgellenca, de què remarca alguns paratges singulars com l’àmbit regat pels canals d’Urgell, la Noguera Baixa, els anomenats paisatges de l’oli i de l’aigua, a més del Segrià sec.

Finalment, el tercer i potser més útil dels tres, convida a descobrir Bellpuig a través de mitja dotzena d’atractius arquitectònics i artístics d’innegable valor: castell comtal, l’església de Sant Nicolau, l’al·ludit sepulcre renaixentista dins d’aquest temple, els porxos de la plaça Sant Roc, el també esmentat convent de Sant Bartomeu i un molí vell del segle XIII.

Tapes i plats

La Fontana

C/ La Font, 21, Bellpuig, 973.32.05.41

Prop del convent de Sant Bartomeu, sortint de Bellpuig cap a Belianes, l’antic i fa poc recuperat espai de La Fontana, que s’anuncia com a Cafè-Restaurant-Vermuteria, ofereix entrants per compartir, pizzes, torrades, hamburgueses, amanides, risottos, tàrtars, carpaccios i taules de formatges o embotits.

Tapes com croquetes, flor de carxofa confitada amb pernil, tempura de verdures, ous esparracats amb pernil o botifarra, braves, daus de salmó marinat, calamars a la romana. Plats més cuinats: entrecot, melós de vedella, bacallà al pil-pil, filet de porc ibèric amb salsa de mostassa, pota de pop o sípia amb gambes. Menús de grup i cap de setmana, menjar per endur-se i servei de càtering.

La Fontana.

La Fontana.LLUÏSA PLA

Paisatges i monuments

Paisatges i monumentsLLUÏSA PLA

tracking