SEGRE

El salmó

És un peix que no deixa indiferent ningú. té moltes possibilitats i ja forma part de la nostra gastronomia quotidiana.

El salmó

El salmóalila villas uluwatu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El salmó és aquest peix que s’odia o se n’està enamorat. És bo de totes les maneres possibles i té un sabor i un color molt peculiars. És un peix molt saludable, ja que els greixos Omega 3 que conté són essencials per al bon funcionament del sistema nerviós, per al desenvolupament correcte del cervell dels infants, perquè protegeixen la gent gran de les malalties degeneratives del sistema nerviós –com ara l’Alzheimer– i perquè combaten l’envelliment.

També cal afegir que la manera de preservar el greix i les seves propietats és cuinar-lo de forma molt suau al vapor o a temperatures baixes, així també ens n’assegurarem millor la textura i els sabors propis. De tècniques culinàries i receptes de salmó, en podem trobar moltes, des de fàcils fins a algunes de molt complicades, com també podem trobar diferents maneres de fumar- lo, marinar-lo, etc.

Una de les curiositats del salmó és que és un peix que neix en aigua dolça, neda fins al mar i, després, torna a pondre allí on va néixer. Al cap de poc, mor. Alguns només poden viure en aigua dolça. Avui parlarem de les espècies més interessants de salmó salvatge:

  • El reial (King salmon o Chinook): el més apreciat de tots, pot arribar als 18 kg. Carn vermellosa i molt densa, sabor molt intens, res a veure amb el salmó que ens arriba.
  • El platejat (Coho o Silver salmon): molt similar al salmó de l’Atlàntic, amb uns índexs més alts de greix corporal. De carn ferma i gust suau.
  • Keta o Chum: de mida mitjana, a mig camí entre el platejat i el salmó reial. Se n’aprecia molt el caviar, ja que és molt robust i saborós.
  • Rosat o sa: el més petit de tots i amb la temporada de pesca més curta, de mitjans de juny a mitjans de setembre.
  • Vermell o Sockeye: de carn més magra, a mig camí entre el salmó i la tonyina. Fumat és una de les maneres més bones de preparar-lo.
  • Atlàntic o Salar: és el més comú a les nostres taules, de bon sabor i una mica menys ferm que els altres originaris d’aigües més fredes.
tracking