SEGRE
Mamma mia!!

Mamma mia!!MARC LORÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pasta, omnipresent en tots els nostres costumaris gastronòmics, és un producte que no deixa indiferent ningú. A banda dels plats nostrats, com els macarrons de l’àvia, els canalons de Nadal, la sopa de galets... també tenim els espaguetis a la carbonara o la pizza, sigui tipus americana o napolitana.

La varietat de productes és immensa i de salses que les acompanyen, encara més.

Es diu que la pasta va arribar a Itàlia de la mà de Marco Polo. Aquest aventurer i viatger del segle XIII l’hauria importat d’Àsia a través de la ruta de la seda. Des d’aleshores la pasta està present en tots els moments del dia dels italians. Seguidament, descriuré breument els diferents tipus de pasta que es poden trobar.

La seca: Pasta elaborada a partir de farina i ou que es prepara i es deixar assecar perquè es conservi millor. Tarda entre dues i tres vegades més a coure que la fresca segons la varietat. Encara que se’n fan, les més populars no vénen farcides degut a la conservació. Espaguetis, macarrons, fetucinis, papardelles, tirabuixons, pasta de lassanya i canelons.

La fresca: Per fer la massa fresca es fa servir el mateix procediment que la seca. Com que es consumeix més ràpid se’n fa molta de farcida, com els raviolis o els tortel·linis. També podríem incloure els canelons i les lassanyes ja que tots utilitzen els productes frescos de temporada. La cocció acostuma a ser de 3-5 minuts segons del grau del dente que vulguem.

Gnochis: Un petit apartat el destinem als gnochi, bàsicament pasta de patata que es venen congelats o frescos. Patata, farina i ou són els ingredients bàsics per fer aquest tipus de croquetes. Primer les bullirem i després saltejarem a la paella amb qualsevol guarnició o salsa.

Les pizzes: La reina per excel·lència dels productes fets amb farina. De diferents estils i mides, jo sóc molt fanàtic de la napolitana: que sigui gran i de massa ben fina, fermentada i cuita al forn de llenya.

Ja teniu una mica per descobrir més opcions de pasta, així que els desitgem buon appetito!

Mamma mia!!

Mamma mia!!MARC LORÉS

tracking