SEGRE
Per A unes 50 galetes de mides variades

Per A unes 50 galetes de mides variadesCHUS CASTRO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Res tan nadalenc com passar-se una tarda fent faletes. Primer batem el sucre amb la mantega fins que la barreja quedi cremosa i blanquejada. Afegim l’ou i l’essència de vainilla i batem de nou fins que quedi completament integrat i després hi afegim la farina i ho barregem tot. Amb un corró, estirem la massa entre dos fulls de paper de forn fins aconseguir un gruix d’uns 5 mil·límetres. Deixem reposar a la nevera un mínim de 2 hores i un màxim de 24 hores. Escalfem el forn a 180 graus. Traiem la massa de la nevera i tallem les galetes amb els talladors escollits. Les anem posant en una safata de forn coberta amb paper de forn o una làmina de silicona.

Deixem coure entre 8 i 15 minuts, depenent de la grandària de les galetes. Per saber si estan cuites, mirar si les vores es posen daurades. En aquest moment ja es poden treure del forn.

Deixem refredar damunt d’una reixeta.

Preparem la glaça.

Posem tots els ingredients de la glaça en un recipient i comencem a batre amb un batedor de varetes a màxima velocitat fins a aconseguir la consistència d’una pasta de dents.

Repartim la glaça en tants recipients com colors vulguem aconseguir (en aquest cas tres). Cobrim els recipients amb film transparent per evitar que s’assequi la mescla.

Afegim colorant en un dels recipients, remenant fins a aconseguir la tonalitat desitjada. Agafem un parell de culleradetes d’aquesta glaça i les posem en una mànega pastissera amb una boqueta fina (números 1, 2 o 3). Traiem les bombolles d’aire que hi pugui haver, tanquem bé la mànega assegurant-la amb una pinça. Aquesta serà la glaça que utilitzarem per perfilar.

Amb la resta de glaça que ens ha quedat al recipient, prepararem la glaça per farcir: afegim dues o tres gotes d’aigua i remenem. La consistència ideal és aquella que permet que, fent una ratlla a la glaça amb un ganivet, aquesta retorni a la seva forma original en cinc segons. Si cal, afegim més aigua, però en quantitats molt petites, per no passar-nos. Si ens passem, haurem d’afegir més sucre. Passem aquesta glaça a un biberó i tanquem per evitar que s’assequi.

Repetim l’operació amb els altres recipients, obtenint glaça per perfilar i per farcir de cada color.

Per decorar les galetes, primer caldrà perfilar el dibuix que volem fer i deixar assecar. Si el farcit és amb el mateix color, podem pintar-lo al cap d’uns 15 minuts. Si hi volem fer alguna altra decoració amb altres colors, caldrà deixar-lo assecar bé.

Es pot fer un forat amb una palleta en algunes galetes abans d’enfornar, per poder penjar-les a l’arbre.

Escalfem el forn a 180 graus.

Posem la llet i el suc de llimó en un bol i el deixem reposar uns 3 minuts.

Tamisem la farina amb el cacau i reservem.

En un bol, batem l’oli amb el sucre durant 2 o 3 minuts. A poc a poc, hi anem afegint l’ou i l’extracte de vainilla. Esperem que els ingredients s’integrin abans de continuar afegint els següents.

Continuem ara incorporant la farina amb el cacau i la llet. Això ho fem a poc a poc, començant per incorporar una tercera part de la farina i el cacau. Quan estigui ben integrat, hi afegim la meitat de la llet. A continuació, una altra tercera part de la farina, la resta de la llet i acabem finalment amb la farina, sempre esperant que quedi tot ben integrat abans d’anar al següent pas.

Barregem ara el vinagre i el bicarbonat i, quan comenci a ferbombolles, que és al moment, l’aboquem a la mescla. Finalment, hi afegim el colorant roig fins que la mescla quedi d’un color roig intens. Aboquem la preparació en un motlle bundt molt ben pinzellat amb oli.

Enfornem uns 30 minuts, o fins que punxem amb una agulla i veiem que aquesta surt seca.

Traiem del forn i deixem reposar 10 minuts damunt d’una reixeta. Passat aquest temps, donem la volta al motlle i desemmotllem. Si hem engreixat bé el motlle, el bescuit sortirà perfecte.

Un cop fred, podem empolvorar amb sucre de llustre. Les fulles de grèvol estan fetes amb fondant tenyit amb colorant.

Per A unes 50 galetes de mides variades

Per A unes 50 galetes de mides variadesCHUS CASTRO

Per A unes 50 galetes de mides variades

Per A unes 50 galetes de mides variadesCHUS CASTRO

tracking