SEGRE
més informació

més informacióROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ingredients per a 4 persones: - 4 guatlles grosses - 4 tires fines de cansalada viada - 4 fulles de parra - 50g de llard de porc - 4 o 5 cfullerades d'aigua calenta - 4 llesques de pa torrat, fregit amb oli - Sal, enciam o raïm per acompanyar

Preparació:

Salar les guatlles i sucar-les amb una mica de llard de porc. Posar a la part del llom una tira de cansalada i embolicar-les amb una fulla de parra sucada de llard. Es lliguen amb un fil perquè no perdin la forma i es posen en una cassola o cocota tapada. Es couen al forn durant 20-25 minuts. Fora del foc es treu la fulla de parra i la cansalada, i es reserven.

Tot seguit es posa una guatlla sobre cada llesca de pa fregit, i a damunt una tira de la cansalada. Després es posa al foc la cassola on s’han cuit les guatlles i s’afegeix l’aigua. Es rasca bé amb una forquilla i es deixa coure uns minuts.

Finalment es tira aquesta salsa per sobre les guatlles i ja es poden servir.

Es pot acompanyar amb qualsevol classe d’enciam, o també amb uns grans de raïm cuits en la mateixa salsa.

Aquest plat també es pot fer al foc. Les guatlles es preparen igual, però en lloc de posar-les al forn es couen al foc, amb una petita variació: es posa la cassola al foc amb 4 o 5 cullerades d’oli. Quan l’oli sigui calent s’hi posen les guatlles i es deixen rostir una mica per tots els costats. Abaixar el foc i deixar-les coure uns 20-25 minuts amb la cassola destapada. Servir com la recepta anterior.

més informació

més informacióROSA CABISCOL

més informació

més informacióROSA CABISCOL

tracking