SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un blanc singular. Josep Grau Viticultor és el gran projecte de vida de Josep Grau, un retorn al camp que el va veure néixer i amb el qual ha emprès un nou camí, recuperant una energia que no havia trobat en altres llocs ni amb altres projectes. En els seus cellers del Montsant i del Priorat, fa els vins que li agraden. D’estil allunyat de modes, gustos de prescriptors o tendències, Josep Grau busca una autenticitat profunda i molt llegada a l’essència: està convençut que es pot fer un excel·lent vi amb molt poc, sense artificis i respectant el llenguatge natural de la vinya. Per saber de què parlem seria bo tastar el Granit 2021. És el blanc més singular del celler al Montsant i és un vi que procedeix d’una vinya de garnatxa blanca situada a Marçà, a 330 metres d’altitud. Tot el cultiu que es realitza a la finca, seguint la filosofia de Josep Grau, és ecològic i amb pràctiques biodinàmiques, buscant la més transparent transmissió de les condicions de la finca i l’anyada al vi. El raïm destinat a Granit se selecciona acuradament abans de la vinificació. Primer es duu a terme un premsatge molt lleuger per obtenir un most que passa directament a un fudre de roure austríac de 2.000 litres de capacitat. Amb l’ús d’aquest recipient, es busca el menor impacte possible de la fusta en el vi i la salvaguarda de les aromes primàries procedents del raïm i, al temps, aportar volum i estructura que permetin una bona evolució en l’ampolla. Granit té una criança d’uns set mesos sobre lies en aquest mateix fudre, per aconseguir una textura sedosa i guanyar complexitat aromàtica.

El resultat és Granit 2021, un vi de la DO Montsant amb aromes delicades i tocs florals i silvestres que a la boca es torna ampli, mineral, saborós, amb un encantador matís salí, conformant un conjunt molt elegant i de marcat caràcter mediterrani. I no val a badar ja que la producció en 2021 és de “només” 3.672 ampolles de 0,75 cl i 50 màgnums.

FITXA TÈCNICA Celler: Josep Grau Viticultor Zona: DO Montsant Varietats: Garnatxa blanca. Tipus de vi: Blanc Grau: 12º Preu: 21 € aprox.

tracking