SEGRE
Ingredients per a uns 42 canelons

Ingredients per a uns 42 canelons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients per a uns 42 canelons: - 800 grams de porros, tallats a rodanxes fines o picats - 600 grams de ceps trossejats - 700 grams de cues de gambes - 3 cullerades de farina - Un vaset de vi blanc, sal, pebre negre mòlt, plaques de canelons (poden ser canelons precuits) Per a la beixamel: 100 grams d’oli d’oliva, 110 grams de farina, 800 grams de llet sencera, una cullerada de postres de pols de ceps, sal, pebre negre mòlt, nou moscada

En una cassola amb oli d’oliva, posem a sofregir els porros. Quan comencin a estar transparents, hi afegim els ceps. Deixem que treguin el líquid i incorporem les gambes. Ho deixem coure tot junt uns minuts. Quan tinguem la mescla cuita, fem un forat al mig de la cassola i hi aboquem la farina, deixant-la torrar lleugerament. Llavors hi afegim el vi i anem lligant la mescla, deixant evaporar l’alcohol. Quan la mescla hagi espessit una mica, retirem del foc, passem a un recipient pla i deixem refredar totalment. Podem guardar aquesta pasta tapada a la nevera i preparar els canelons l’endemà.

Hidratem els canelons segons les instruccions de l’envàs. Els estenem ben plans damunt d’un drap i els anem farcint amb la pasta. Reservem.

Per preparar la beixamel, escalfem oli en una paella i hi torrem lleugerament la farina. Llavors hi aboquem la llet i anem remenant suaument, desfent els grumolls. Condimentem amb el pols de ceps, sal, pebre i un polsim de nou moscada. Seguim remenant fins que la salsa espesseixi.

Si volem fer els canelons tots en una safata al forn, posem una capa fina de beixamel a la safata i al damunt hi anem col·locant els canelons. Cobrim amb la resta de beixamel, hi escampem pel damunt formatge ratllat i uns daus de mantega. Gratinem al forn fins que estiguin ben daurats. També podem servir els canelons en plats individuals napats amb la beixamel. Escalfem els canelons al forn uns minuts, mentre fem la beixamel. En posem tres o quatre a cada plat i cobrim amb una mica de beixamel. Decorem amb una mica de cibulet picat.

Ingredients per a uns 42 canelons

Ingredients per a uns 42 canelons

tracking