SEGRE
Per a una panada de la mida d’una safata de forn

Per a una panada de la mida d’una safata de fornCHUS CASTRO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per una panada de la mida d'una safata de forn: - Mig quilo de farina, un vas d'oli (200 ml), que utilitzarem prèviament per fergir la ceba, un vas d'aigua (200ml), una cullerada de postres de sal. - Per al farcit: 750 grams de sardines mitjanes, 350 grams de ceba - Un pebrot verd (70 gr), un tros de pebrot roig (100 gr), una tomata (200 gr), un gra d'all, mitja cullerada de pebre roig de la Vera, sal i un ou per pinzellar la panada

Tallem la ceba a rodanxes ben fines i la fregim a foc mitjà fins que estigui transparent i reservem. Colem l’oli i el deixem refredar per a la massa.

Piquem els dos pebrots i l’all, pelem i piquem la tomata. Fem un sofregit amb l’all, el pebrot i, finalment, la tomata. Salem. Afegim el pebre roig, fem un parell de voltes i reservem.

Fem un volcà amb la farina i la sal. Al mig posem l’oli de fregir la ceba i hi anem integrant la farina a poc a poc. Un cop tinguem units l’oli i la farina, anem afegint l’aigua a poc a poc, treballant fins que la massa no s’enganxi a les mans. Fem una bola, tapem amb un drap humit i deixem reposar mitja hora a la nevera.

Netegem bé les sardines: traiem escates, vísceres, cap, espina central i les obrim. Assequem bé amb paper de cuina i salem.

Escalfem el forn a 180 graus.

Traiem la massa de la nevera. En fem dues parts i en deixem una mica per decorar. Amb el corró, estirem una meitat de la massa damunt d’una superfície enfarinada, donant-li la forma de la safata del forn. Cobrim la safata amb paper de forn i hi posem la massa.

Barregem la ceba i el sofregit reservats i els repartim per damunt de la massa, deixant un marge de 2 cm a cada costat, per poder tancar bé la panada.

Cobrim amb les sardines, ben juntes l’una al costat de l’altra.

Estirem l’altra meitat de massa i cobrim la panada. Unim bé les dues capes ajudant-nos amb una forquilla. Amb unes tisores, fem un forat a la superfície de la panada, per deixar que surti el vapor durant la cocció.

Amb les restes de massa i la que havíem reservat, fem unes tires per decorar la panada.

Pinzellem amb ou batut i enfornem uns 30 minuts o fins que la superfície estigui daurada. Traiem del forn i deixem reposar a la mateixa safata. Transcorreguts uns 15 minuts, passem a una reixeta i deixem refredar totalment.

Per a una panada de la mida d’una safata de forn

Per a una panada de la mida d’una safata de fornCHUS CASTRO

tracking