SEGRE
Ingredients per a 6 persones

Ingredients per a 6 personesCHUS CASTRO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ingredients per a 6 persones - 2.200 grams de calamars - Per al farcit: 220 grams de ceba, un gra d’all, 80 grams d’oli, 500 grams de bolets variats, les potes i aletes dels calamars picades, 150 grams de cues de gambes pelades, 5 ous  - Per a la salsa: Oli d’oliva, 280 grams de ceba, 4 cullerades de tomata natural triturada, un vas de vi blanc, el suc resultant de la cocció del farcit, farina

Netegem bé els calamars, separem les potes i les aletes i les tallem a trossos petits. Reservem.

Bullim els ous fins que estiguin durs. Pelem i reservem.

Sofregim la ceba i els alls i, quan comenci a estar transparent, hi afegim els bolets. Deixem coure uns minuts i incorporem el picat de potes i aletes i les gambes. Salpebrem.

Colem el líquid que quedi de la cocció i el reservem.

Triturem la mescla que hem cuit amb l’ajut d’un robot de cuina i hi afegim els ous durs i picats.

Omplim els calamars, girats de l’inrevés, amb aquesta farsa i assegurem amb un o dos escuradents.

Enfarinem i fregim els calamars en una cassola amb oli. Retirem i deixem escórrer l’oli sobrant damunt d’un plat amb paper de cuina. Colem l’oli per eliminar les restes de farina que hi hagin pogut quedar.

A la mateixa cassola i amb l’oli ja colat, hi sofregim la ceba ben picada i fins que estigui tendra. Hi afegim una cullerada de farina i remenem fins que estigui rossa. Llavors hi incorporem la tomata triturada. Sofregim uns minuts, fins que canviï de color i hi posem el vas de vi blanc. Deixem arrencar el bull a foc viu i que evapori l’alcohol. A continuació, hi afegim el suc de la cocció de la farsa, deixem arrencar el bull, abaixem el foc i hi incorporem els calamars. Tapem i deixem coure a foc mitjà uns 15 minuts.

Podem servir amb una mica d’arròs bullit. O amb unes bones llesques de pa, perquè la salsa és molt saborosa.

Ingredients per a 6 persones

Ingredients per a 6 personesCHUS CASTRO

tracking