SEGRE
Ingredients

IngredientsROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

INGREDIENTS - 250 gr de sucre; un vas d'aigua; 2 llimones i una llima - 4 iogurts, preferentment grecs o de bon qualitat - Un mango - Glaçons de gel - Menta fresca - Un fils de safrà

El lassi és una beguda originària del Punjab (Índia) feta a base de iogurt, al qual s’afegeixen diversos ingredients: alguns salats i altres dolços, resultant una beguda a la qual s’afegeix gel i que es consumeix en els mesos de calor.

El que jo he fet és una de les variants dolces més conegudes, amb mango, però en forma de gelat, i amb tres presentacions diferents, per triar: gelat, polos i beguda.

Elaboració:

Dissoldre el sucre en l’aigua, posant-lo a escalfar en un pot, sense que arribi a caramel·litzar. Retirardel foc i posar a la nevera perquè es refredi.

Ratllar la pell de les llimones i la llima, i extreure’n el suc. Afegir-ho tot a l’almívar que ja tindrem refredat, posant-ho en un bol gran. Mesclem bé. Ara incorporem els iogurts, barregem i posem a la geladora. Cal fer-la funcionar fins que el gelat sigui prou consistent. Com que la meva geladora és un model tradicional actualitzat, necessito gel picat i sal per posar a l’exterior de la cubeta; amb una geladora elèctrica només cal posar la mescla a dins.

Si no teniu geladora ho podeu posar al congelador i deixar congelar unes hores, barrejant la mescla de tant en tant per evitar que apareguin cristalls molt grans de gel . Ha de quedar un gelat cremós.

Presentació:

Tallem quasi tot el mango a trossos i el posem a la batedora o la liquadora, per obtenir una polpa.

Afegim unes gotes de suc de llima o de llimona, perquè no s’oxidi.

1. Versió gelat: posem un parell de boles del gelat en una copa o tassa, i posem a sobre una mica de polpa de mango. Decorem amb una branqueta de menta i un parell de brins de safrà.

2. Format beguda: posem en una copa alta una mica de polpa de mango; cobrim amb una bola de gelat, afegim més mango i acabem amb una mica més de gelat. A continuació hi incorporem 3 glaçons de gel i decorem amb una branca de menta. Aquesta és la versió clàssica. Jo l’he presentat sense barrejar, però a la versió original cal barrejar-ho.

3. Format polo: omplim els motlles de polo amb el gelat, intercalant-hi polpa de mango.

tracking