SEGRE
Per un pastís alt (layer cake) de 18 cm de diàmetre:

Per un pastís alt (layer cake) de 18 cm de diàmetre:CHUS CASTRO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

PER UN PASTÍS ALT (LAYER CAKE) DE 18 CM DE DIÀMETRE: 175 grams de farina de rebosteria; un sobre de llevat químic en pols; mitja cullerada de postres de sal; 50 grams de xocolata negra per fondre; 110 grams de mantega; 175 grams de sucre morè; 80 grams de patata bullida i aixafada; 2 ous batuts; 4 cullerades de llet.  Per a la cobertura de xocolata: 150 grams de xocolata negra; 170 grams de nata líquida; 2 cullerades de whisky. Per a la cobertura de nata: 300 grams de nata líquida (35% matèria grassa); 6 cullerades de postres de sucre de llustre.  Per decorar els laterals (opcional): Fideus de xocolata

En primer lloc, escalfem el forn a 180 graus i greixem amb mantega dos motlles de 18 cm de diàmetre. Seguidament, tamisem la farina amb la sal i el llevat en un bol i reservem. Desfem la xocolata al microones a intervals de 10 segons, amb cura de no cremar-la. Deixem refredar uns minuts.

En un altre bol, batem la mantega amb el sucre fins a aconseguir una mescla cremosa. A continuació, hi afegim la xocolata desfeta i la patata bullida. Barregem suaument i integrem bé els ingredients. Afegim els ous en dues tandes, incorporant una mica de farina després de cada tanda. Finalment, acabem d’incorporar la resta de la farina i la llet, barrejant suaument fins a integrar bé tots els ingredients.

Repartim la mescla entre els dos motlles i enfornem durant uns 25 minuts o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Traiem del forn, deixem reposar uns minuts i passem a una reixeta. Deixem refredar totalment.

Mentre es refreda el pastís, preparem la cobertura de xocolata. Posem la nata a foc suau i hi afegim la xocolata a trossos. Remenem suaument fins que la xocolata estigui desfeta i la mescla sigui cremosa i uniforme. Traiem del foc i hi incorporem el whisky, integrant-lo bé a la mescla. Deixem refredar.

Muntem la nata amb el sucre i reservem a la nevera. Per muntar el pastís, cobrim cada capa amb la nata muntada. Cobrim també tota la superfície i laterals del pastís. Deixem a la nevera durant uns 30 minuts perquè la nata agafi consistència.

Finalment, cobrim tot el pastís amb la cobertura de xocolata. Decorem els laterals amb els fideus de xocolata i, si volem, també podem posar una mica de nata muntada per la superfície, ajudant-nos amb una mànega pastissera.

Per un pastís alt (layer cake) de 18 cm de diàmetre:

Per un pastís alt (layer cake) de 18 cm de diàmetre:CHUS CASTRO

tracking