SEGRE
Ingredients per a 4 persones

Ingredients per a 4 personesROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES - Per fer les reixetes: 2 préssecs grocs, suc de mitja llimona, 300 g de pasta de full, uns 50 g de massapà (o de confitura de cirera o fruits vermells), un ou batut, per setinar, sucre en pols, canyella en pols  - Per fer la crema d’acompanyament: 50 g de sucre, 30 ml d’aigua, 150 ml de crema de llet

Preescalfar el forn a 190 ºC. Escaldar els préssecs en aigua bullent, durant un minut, treure’ls i escorre’ls. Tallar-los en dues meitats, treure els pinyols i pelar-los. Una vegada pelats, tirar-hi a sobre el suc de la llimona, per evitar que s’oxidin.

Si tenim massapà, dividir-lo en petits trossos i fer-ne petites boles. Col·locar-les en la cavitat dels pinyols. També es pot fer amb una altra massa dolça. Estendre la pasta de full i tallar-la per la meitat. En una de les meitats, tallar 4 formes circulars, una mica més grans que el diàmetre dels préssecs. Afegir sobre els cercles una mica de canyella en pols i posar a sobre la meitat d’un préssec, amb el massapà cara avall. Tallar l’altra meitat de la pasta en 4 talls quadrats, una mica més grans que els cercles.

Sobre cadascun, fer talls en forma de reixeta, tal com es veu en la imatge: cal fer talls paral·lels amb un ganivet, fent files; les files han de tenir els talls intercalats. Humitejar les vores dels cercles amb aigua, i posar un quadrat de pasta enreixada sobre cada préssec; pressionar la pasta sobre el cercle per segellar-la i tallar l’excés de pasta amb un ganivet o tisores, per tal que quedi en forma de cercle. Decorar amb unes fulles fetes amb la pasta sobrant.

Untar una safata de forn amb mantega i posar els pastissets amb cura (si ho fem amb paper serà més fàcil de treure). Pintar amb una mica d’ou batut i tirar per sobre una mica de sucre en pols. Coure al forn durant uns 20-25 minuts, fins que estiguin daurats. Mentre es couen es pot preparar la salsa: posar el sucre en un pot, afegir l’aigua i coure-ho remenant, fins que agafi color daurat. A continuació afegir la crema de llet, amb cura de no esquitxar-se, i continuar remenant fins que la crema quedi homogènia. Treure del foc i deixar temperar. Servir les reixetes amb la crema.

Aquesta recepta es pot fer amb pera, en lloc de préssec, i queda també molt bona.

tracking