SEGRE
Ingredients per a 4 persones

Ingredients per a 4 personesROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A la nostra pàgina web tenim un apartat dedicat a la cuina medieval mediterrània, que hem decidit fer per provar les menges oblidades, i recordar-ne altres que han perdurat fins als nostres dies.

Comencem amb una recepta senzilla, la crema amb vi de moscat, o vi de moscatell. Encara es fan algunes varietats d’aquest plat en molts indrets de la Mediterrània: és fàcil de fer, i molt bona. Les receptes provenen d’alguns llibres dedicats a la cuina medieval, en aquest cas de Cuina medieval catalana, d’Eliana Thibaut i Comalada, editat per Cossetània Edicions.

Preparació.

Treballeu els rovells d’ou dins una cassola, juntament amb el sucre, la farina d’arròs i el moscat, fins que la mescla es torni blanca. Seguidament cal posar-ho sobre el foc, mol suau, i remenar contínuament fins que la mescla s’espesseixi, vigilant que no bulli. Si es fa al bany maria s’evita que bulli i que s’enganxi a la cassola.

Fora del foc, afegir les clares d’ou muntades a punt de neu. Remenar fins que la crema faci escuma, i col·locar en un recipient de ceràmica, per donar-li el sabor medieval… Aquesta és la recepta del llibre. Cal donar les gràcies a la seva autora per recuperar aquesta cuina.

tracking