SEGRE
Ingredients per a 6-8 racions:

Ingredients per a 6-8 racions:ROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

INGREDIENTS PER A 6-8 RACIONS: - 5 fulls de pasta filo descongelada; - 8 o 10 figues fresques d’Alguaire; - 25 g de mantega fosa al microones; - 75 g de farina; - 75 g de sucre; - 4 ous; 250 ml de crema de llet; - sucre en pols per a decorar ; mitja branca de vainilla; pell de llimona o de llima.

El pastís inclou un farcit de figues i una crema que es torna esponjosa en coure. També hi ha una versió de pastissets individuals, una altra sense la pasta filo, d’altres només amb la massa i les rodanxes de figues... Aquí uns proposo la que em va semblar més encertada.

Preparació: Preescalfeu el forn a 190 ºC; amb un pinzell unteu de mantega fosa una safata d’anar al forn, i també les làmines de pasta filo, per una cara; poseu les 5 làmines, una damunt de l’altra, i cobriu la base i els laterals de la safata; retalleu la pasta sobrant.

Talleu les figues a talls (jo en vaig fer 3 talls de cada meitat), i cobriu tot l’interior de la pasta filo, intercalant-los perquè quedin més o menys verticals.

A part, prepareu la crema: tamiseu la farina i barregeu-la amb el sucre en un bol; afegiu els ous, una part de la crema de llet i barregeu fins que quedi una crema homogènia; incorporeu les llavors de l’interior de la branca de vainilla i la ratlladura de llimona o llima (jo en vaig posar de les dues), i acabeu de barrejar també la resta de la crema de llet. Poseu aquesta crema entre les figues, deixant que aquestes sobresurtin una mica. El pastís es cou millor si no és massa profund.

Cogueu al forn entre tres quarts i una hora, fins que estigui daurat. Traieu i deixeu temperar; traieu del motlle i acabeu amb uns quants gallons de figues fresques; finalment afegiu-hi el sucre en pols.

Per fer els pastissets, es pot posar una mica de pasta filo en uns motlles cilíndrics, i tirar-hi la crema dins; afegiu-hi uns quants talls de figues, i cogueu també al forn; a mitja cocció, quan comença a quallar, es pot afegir algun tall més per tal que sobresurtin les figues; deixeu refredar abans de desemmotllar, i decoreu també amb un tall de figa fresca, per donar-hi color.

El pastís sense la pasta filo es pot fer en un motlle o safata circular: en lloc de posar gallons, feu rodanxes amb les figues i cobriu l’interior amb dues o tres capes.

Afegiu la crema fins a quasi cobrir les rodanxes superiors, i cogueu al forn igualment. Aquest és el que va sortir més saborós.

tracking