SEGRE

Crema de xocolata amb galeta de músic i gelats

Per a la crema

Per a la cremaROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

PER A LES GALETES DE MÚSIC: Avellanes; ametlles; pistatxos; panses; 50 g de mantega; 50 g de sucre; 50 g de farina; una mica de moscatell PER A LA CREMA: 150 g de xocolata negra; 120 g de nata muntada; 120 ml de llet; 2 rovells; 50 g de sucre; 1/2 full de gelatina hidratada; vainilla i canyella

Una crema suau que combina molt bé amb gelat de cafè i de mandarina, amb unes galetes de músic (d’avellana, ametlla, pistatxo, panses i aroma de moscatell), per fer festa!

Per a la crema de xocolata, barregem els rovells amb el sucre i els batem una mica; a part, escalfem la llet amb la nata, aromatitzant-se amb una branca de vainilla, i ho tirem sobre els rovells ensucrats. Posem en un cassó a bany maria i ho coem uns minuts; quan sembla que comença a espessir, afegim la gelatina, prèviament hidratada en aigua tèbia, i mesclem bé. Finalment incorporem la xocolata ben trossejada i remenem fins que la crema sigui uniforme. Apartem del foc i deixem refredar uns moments.

Abans que comenci a quallar, repartim la crema al fons d’unes copes de gelat i ho deixem a la nevera almenys una hora.

Per fer les galetes, triturem unes quantes avellanes, ametlles i pocs pistatxos (que siguin torrats) amb un morter, deixant que quedin alguns trossos més grans que altres. Tallem les panses a trossets fins i els afegim als fruits secs.

Incorporem la mantega, mesclem, i a continuació la farina, repetint la mescla, i un rajolí de moscatell. Estenem la pasta obtinguda entre dos fulles d’anar al forn, i amb un corró l’estenem bé en forma de làmina. A continuació, retallem les galetes amb un motlle, i les posem al forn, preescalfat a 160º, durant uns 15-20 minuts. Traiem del forn quan les galetes es vegin una mica torrades, i les deixem refredar.

En el moment de servir, traiem les copes de crema de xocolata de la nevera, i afegim una mica de galeta triturada, i a damunt hi posem una bola o canella de gelat de cafè i una altra de sorbet de mandarina.

Decorem amb una galeta de músic.

tracking