SEGRE
Ingredients per a 6 persones

Ingredients per a 6 personesROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients per a 6 persones 600 grams de mongetes, rodones, 1 ceba, 1 porro, 1 patata, 4 cullerades oli d’oliva, 140 g d’ametlles, fonoll salvatge amb flors, pell de llimona, sal i pebre

Les mongetes d’aquesta recepta es presenten en dues textures diferents, una en crema i l’altra sencera i cruixent, però amb un toc especial: li he afegit una mica de fonoll salvatge, que dóna un gust anisat.

En una cassola sofregim la ceba i el porro tallats petits; quan canviïn de color afegim 500 grams de mongetes, a les quals haurem tret les puntes. Deixem a foc suau fins que tot estigui ben cuit, i aleshores afegim la patata tallada i cobrim amb aigua en què hem escaldat prèviament unes branques de fonoll. Deixem coure una bona estona; rectifiquem de sal cap al final. Quan sigui tot ben cuit, ho passem per la batedora per aconseguir una crema homogènia. Si queda molt espessa, afegim una mica més d’aigua. Reservem.

D’altra banda, posem oli en una paella i hi afegim les ametlles, i unes pells de llimona; deixem enrossir; incorporem la resta de les mongetes (senceres, si són petites), i deixem coure uns minuts, fins que les mongetes estiguin al dente. Afegim sal i pebre, i acabem de remenar.

Presentació: en un plat fondo, posem la crema de mongetes i a damunt hi afegim la resta de les mongetes fregides amb les ametlles. Acabem de decorar amb unes branques, unes flors de fonoll i unes gotes de l’oli de fregir les mongetes.

tracking