SEGRE
Ingredients per a 4 persones

Ingredients per a 4 personesROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients per a 4 persones 4 talls grossos de rap o de lluç; 2 patates (400 g); 50 g de pinyons; 250 g de tomates de suc; 1 llesca de pa; 1 branca de julivert; 1 gra d’all; oli, una mica de farina, sal, aigua.

En primer lloc es fregeix el peix, salat i enfarinat, en una paella amb oli abundant sense que es cogui gaire, i es reserva. A banda, es fa una picada amb els pinyons, l’all, el pa estovat amb aigua calenta, el julivert i la tomata crua i sense pell.

Es posen 4 o 5 cullerades de l’oli de fregir el peix en una cassola (pot ser de fang, però si s’hi guarda massa temps el peix, agafa un gust una mica desagradable). Quan l’oli està calent, s’hi posa la picada i es deixa sofregir.

Es pelen i es tallen les patates a rodanxes d’uns 12 centímetres de gruix aproximadament; s’afegeixen a la cassola i es deixen coure una mica; tot seguit es posa aigua fins a cobrir-les i es couen fins que les patates estiguin toves, però no desfetes. Finalment, s’hi afegeix el peix i es deixa coure uns 5 minuts a foc lent, movent la cassola de tant en tant perquè no s’enganxi.

És un plat molt bo, i les patates quasi són millors que el peix.

tracking