SEGRE
Ingredients per a 4 persones

Ingredients per a 4 personesROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES Per a fer la roda: 300 g de xocolata negra, ratlladura de pell de mandarina. Farcit: 6 pomes de Lleida de tipus àcid, 100 g de sucre blanc, el suc d’una llimona, 80 g de mantega, iogurt suau, 250 g de nous i unes quantes avellanes, el suc d’una mandarina i una mica d’aigua. Crema morena: 150 g de nata líquida, 120 g de sucre morè, 4 rovells d’ou, 1 cullerada de conyac, una branca de vainilla i un pols de gingebre. Per a decorar: fulles de menta.

Per a fer les rodes:

Cal desfer la xocolata al bany maria i afegir-hi una mica de ratlladura de pela de mandarina. Mentre s’escalfa, es preparen diverses tires de plàstic resistent a la calor d’uns 2,5 cm d’ample i 20 cm de llarg. Quan la xocolata estigui ben líquida, es passa una tira per damunt, de manera que cobreixi completament una de les cares. Ho deixem escórrer per aconseguir una capa fina i tot seguit tanquem els extrems fent un tub circular, i el fixem per fora amb cinta adhesiva tipus cel·lo. Acabem de tancar el cercle de xocolata per dins, amb una mica més de xocolata líquida, i el posem al congelador. El primer probablement no surti gaire bé, però després s’agafa pràctica i milloren cada cop més. Farem quatre o cinc rodes. Aquesta part és la més complicada.

Mentre les rodes de xocolata es refreden al congelador, traiem boletes de les pomes pelades amb un estri de fer boles, les posem en un pot amb el suc d’una llimona, la mantega i el sucre blanc (també s’hi pot posar una mica de canyella, si agrada), i les coem uns 4 o 5 minuts a foc mitjà, fins que quedin lleugerament toves. Les apartem, les posem en un colador perquè s’escorri el líquid i les deixem refredar a la nevera.

A continuació piquem les nous i les avellanes i les posem a coure amb el suc de la mandarina i l’aigua. Quan siguin toves, ho apartem del foc i ho triturem amb una picadora; després ho filtrem amb un colador xinès. Mesclem la crema obtinguda amb 2 o 3 cullerades de iogurt, i ho guardem tot a la nevera.

Ara preparem la crema: posem al bany maria la nata líquida, els ous batuts prèviament amb el sucre morè, la vainilla, la pols de gingebre i una cullerada de conyac (si ho han de menjar nens, no en poseu). Barregem fins que espesseixi i tingui consistència de crema lleugera. Deixem refredar a temperatura ambient.

Preparació de les rodes farcides.

Mesclem les boletes de poma amb la crema de nous i iogurt, i farcim les rodes de xocolata que haurem tret del congelador en el mateix moment i de les quals també hem tret el plàstic, amb cura. Cal que el farcit sigui ben fred, per tal que la xocolata no es desfaci. Ho deixem a la nevera durant almenys mitja hora. Si fa falta, també es pot posar uns minuts al congelador abans de dipositar-ho a la nevera.

Presentació:

En un plat, posem la roda de xocolata i poma de costat, vigilant que no caigui la poma; afegim unes cullerades de crema morena al voltant. Ho acabem amb confitura de cava tallada a dauets i unes fulles de menta.

tracking