SEGRE
Ingredients per a 6 persones

Ingredients per a 6 personesROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquestes flors de pasta filo amb gelat i fruita són molt fàcils de fer i resulten perfectes per un berenar de festa.

Si volem preparar una mica de decoració de xocolata negra, en posem uns 75 grams en un bol i la desfem al microones. Quan sigui líquida, l’apartem i abans que es refredi dibuixem unes llàgrimes de xocolata sobre un paper de forn o una safata de plàstic o metall. Ho posem al congelador perquè agafin consistència.

Preescalfem el forn a 150º. En segon lloc, preparem les flors. Les farem amb pasta filo de la que es troba als supermercats. Normalment està refrigerada: en separem unes quantes fulles i les deixem temperar una mica, planes.

Per fer les flors, farem retalls en forma de fulla, a partir de les làmines de pasta filo. Les posarem alternades en un vaset que pugui anar al forn; jo he utilitzat un vas de fer flams. Han de quedar una mica desplegades sobre el vas, de manera que les fulles de fora estiguin corbades i les de més endins vagin quedant més verticals, formant una flor, i assegurant-nos que a la base quedin enganxades unes amb les altres. Ensucrem una mica per sobre.

Les posem al forn i vigilem mentre es couen, fins que siguin daurades: només triguen uns minuts. Retirem i deixem refredar. Uns minuts abans de servir, pelem el mango i amb un estri de treure boles en fem unes quantes i hi tirem una mica de suc de llima perquè no s’oxidin.

Posem les flors en un vaset decoratiu, i al centre hi col·loquem boles de gelat de mandarina (que podem comprar o preparar a casa) i les boletes de mango. Deixem també unes quantes boles de mango en un plat, i decorem amb uns fils de pell de llima, i la xocolata.

tracking