SEGRE
Ingredients per a 2 persones

Ingredients per a 2 personesROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients per a 2 persones Temps preparació: 1 hora. Temps cocció: 30 minuts. 400 g de mongetes; suc de 1/2 llimona; 60 grams d’oli d’oliva verge; julivert; menta; pebre roig; pebre negre en gra ; canyella; 4 o 5 ametlles; 30 grams de puré de sèsam, optativament; sal.

Aquest plat d’origen mediterrani, l’hummus, l’hem preparat a l’estil clàssic, però amb un ingredient principal de les Amèriques i conreat des del temps de Colom: les mongetes.

Un hummus de mongetes o crema a l’estil de l’hummus de cigrons que es fa des de Grècia fins a Aràbia, passant per Xipre, Turquia, Armènia, el Líban, Israel i Síria, entre altres llocs. Senzill i nutritiu, aquest hummus es pot menjar directament com una crema o d’aperitiu, acompanyat de diverses verdures lleugerament cuites o pa torrat.

Elaboració

  • Coem les mongetes en aigua i amb una mica de sal, si són seques, fins que siguin cuites. També es poden comprar ja cuites, de bona qualitat.
  • A continuació, les traiem de l’aigua i les triturem juntament amb les ametlles i el puré de sèsam; hi afegim el suc de mitja llimona, unes fulles de julivert, el pebre negre mòlt, i una pols de canyella; hi posem també un bon raig d’oli. Si la pasta queda massa sòlida, podem incloure una mica de l’aigua de cocció, però poca. Corregim de sal, si s’escau.
  • Acabem amb un polsim de pebre roig, unes fulles de menta, i un rajolí d’oli d’oliva.
  • Acompanyem l’hummus amb verdures molt lleugerament cuites, com ara mongeta i pastanaga, i tallades en tires.
tracking