SEGRE
Ingredients

IngredientsROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients Verdures cuites (o al vapor): 3 patates, 2 pastanagues, 100 g de pèsols, 1 ceba, mongeta i bròquil; 2 ous; unes branques de timó i de romer ; encenalls de pernil d’aglà ; oli d’oliva; vinagre suau; sal

Aquesta preparació és una mescla d’una sopa de timó i una crema de verdures. L’ou escalfat completa el plat. En primer lloc, cal coure la verdura en aigua amb un raig d’oli i sal, o fer-la al vapor. Quan sigui cuita, hi afegim una mica d’aigua escalfada i aromatitzada amb unes branques de timó i romer. A continuació, batem amb una batedora per obtenir una consistència de crema i reservem uns moments.

Per fer els ous escalfats o poché, posem aigua a bullir en un cassó, afegim una mica de sal i unes gotes de vinagre. Mentre s’escalfa, retallem dos rectangles de plàstic alimentari, tipus film, i els untem lleugerament amb oli per la part central d’una de les cares (per evitar que l’ou hi quedi enganxat), i el posem sobre un got o una tassa, cobrint l’interior. Tot seguit casquem un ou a dins i recollim el film, tanquem com si fos un farcellet i ho lliguem sense que quedi aire a dins. Repetim l’operació amb l’altre ou. Quan l’aigua ja bulli, posem els dos farcellets d’ou i els deixem escalfar quatre minuts. Ho retirem i ho deixem refredar uns moments abans de treure el film, amb molta cura per evitar que es trenquin. Els ous escalfats han de quedar cuits per fora però crus per dins.

Presentació del plat: posem l’ou escalfat al centre d’un plat fondo, afegim la crema de verdures al voltant i acabem amb encenalls de pernil que haurem torrat lleugerament amb una mica d’oli. Decorem amb unes branquetes de timó i de romer. Ho servim calent.

tracking