SEGRE
per al farcit:

per al farcit:ROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per al farcit: 500 g de formatge mascarpone; 140 g de sucre; 3 ous; 180 g de nata muntada; 40 g de midó; melmelada de fruits vermells; mores, flors de begònia comestible, fulles de menta. per a la base: Un paquet de galetes tipus Maria; 80 g de mantega.

Als restaurants dels països escandinaus no hi falta mai el pastís de formatge o cheesecake amb fruits vermells collits directament dels seus boscos: nabius vermells, gerds, nabiu agre (karpalo, en finlandès), arç groc, serves, els crowberries i les baies de ginebre, entre altres.

Per fer-lo comencem encenent el forn i el preescalfem a 180º. Triturem 3/4 parts de les galetes del paquet, i a continuació les posem en un bol i hi afegim la mantega prèviament desfeta al microones. Barregem bé, i ja ho podem posar a la base d’un motlle per a pastissos. Enfornem durant uns 5-8 minuts, i reservem.

Ara farem el farcit: posem el mascarpone en un bol gran, afegim el sucre i mesclem bé fins que es desfaci. Incorporem els ous i el midó i continuem mesclant fins aconseguir una massa uniforme i fina. Finalment afegim la nata ja muntada, i barregem amb cura i moviments suaus, per tal que no baixi la nata i quedi una mescla esponjosa. Ara ja podem posar la farsa en el motlle de pastissos, sobre la base de galeta. Coem al forn durant 30 minuts, aproximadament. Cal tancar el forn quan sigui cuit (si punxem amb una forquilla ha de sortir neta). Deixem refredar en el mateix forn obrint la porta.

tracking