SEGRE
Ingredients per a 4 gotets

Ingredients per a 4 gotetsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients

Per a 4 gotets: una patata de bona mida; 100 g de formatge; 50 g crema de llet; 100 g de xampinyons; 1 ceba o porro; 1 vas de brou (200 ml) 1-2 tomàquets; sal, oli, pebre, un polsim de sucre, julivert per decorar

Aquests gotets contenen una combinació de diversos vegetals en forma de crema, alternats en tres capes, com a entrant o com a aperitiu.

Es preparen, per separat, tres cremes: crema de patata amb formatge, crema de xampinyons i liquat de tomàquet.

Per a la crema de patata: es cou la patata –amb la pell– al forn o al microones. Quan sigui cuita, se li treu la pell i es tritura una mica. La posem en un recipient de batedora. A continuació, desfem el formatge posant-lo un moment al microones, vigilant que no es cremi, i s’incorpora al recipient on hi ha la patata. Si el formatge està poc salat, s’hi afegeix una mica de sal; en cas contrari, no cal salar. Es bat la mescla fins que quedi una crema, ni molt espessa ni molt líquida. Si queda la mescla massa sòlida, s’hi afegeix una mica de crema de llet i es torna a mesclar fins que s’obtingui la consistència desitjada. Es reserva.

Per a la crema de bolets: es talla la ceba o el porro a rodanxes i es fregeix en una mica d’oli, uns cinc minuts; s’hi afegeixen els xampinyons filetejats, i es continua la cocció 5 minuts més, fins que siguin tous; s’incorpora el brou i continua la cocció uns 20 minuts més, fins que quedi cuit. S’aparta del foc i s’afegeix una mica de crema de llet. Es passa per la batedora i es reserva.

Per al liquat de tomàquet: es pela i talla el tomàquet i es posa a la batedora, intentant apartar les llavors i les parts verdes. S’afegeix un polsim de pebre, una mica de sucre (per compensar l’acidesa) i un raig d’oli. Es tritura i rectifica de sal. Si queda massa líquid, s’hi pot afegir una mica de pa ratllat, com si fos gaspatxo. Reservem.

Presentació: s’escalfen una mica les cremes de patata i bolets. En un vas d’aperitiu, es posa al fons la crema de patata, fins una mica més de la meitat de capacitat. A continuació, amb cura, s’afegeix la de xampinyons, vigilant que quedi com una capa i no es mescli amb la de patata. Es completa amb el liquat de tomàquet, i es decora amb una fulla de julivert. Servir de seguida.

Ingredients per a 4 gotets

Ingredients per a 4 gotetsSEGRE

tracking