SEGRE
Ingredients per a 4 persones

Ingredients per a 4 personesROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest arròs és una recepta originària del Pallars, un dels llocs on podem trobar les carreretes, aquests bolets petits i aromàtics. Les carreretes o Marasmius oreades de nom cièntífic, del grec marasmós (extremament prim) i orèades (nimfes de les muntanyes), és un bolet de carn molt prima, amb un barret de color crema, de cama alta i tenaç, i que forma grans grups en els prats de muntanya .

Elaboració: Tallem la ceba molt fina i la posem a sofregir en una paella amb una mica del greix del confitat. Si no tenim confitat es pot fer també amb oli d’oliva.

Quan estigui daurada, afegim la llonganissa i la costella tallades a talls petits. Deixem coure fins que quedin rossejades, i salpebrem. Ara afegim l’aigua i, quan començi a bullir, posem les carreretes, prèviament escaldades (per facilitar la cocció), i les 3 llenegues que tenia, tallades a talls fins. Quan el líquid hagi disminuït aproximadament un terç posem l’arròs i el deixem coure uns 18-20 minuts. Al Pallars s’hi afegeixen mongetes cuites als últims minuts. Jo no les he posat perquè no en tenia, però son un bon complement.

tracking