SEGRE

Paisatges refrescants

Una llista per acompanyar o imaginar un viatge per les costes i muntanyes d’Islàndia

Paisatges refrescants

Paisatges refrescants12019 / PIXABAY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La canícula estival és més fàcil de suportar quan vivim sota la boira hivernal. Quan fa quinze dies que no veiem el sol i les temperatures no pugen dels tres o quatre graus, recordem l’estiu amb nostàlgia, relativitzem la calor sufocant perquè ens queda lluny i, per contrast, només maleïm la boira i enyorem el sol estival. Quan a principis d’agost cap meteoròleg ens anuncia una baixada raonable de les temperatures només podem fugir amb la ment cap a coordenades més fresques. Si bé moure’ns en el temps per tornar al lloc on anirem en uns pocs mesos no és la millor opció, Islàndia és una de les millors alternatives. La petita illa atlàntica és un d’aquells destins per als quals tothom et diu que et preparis dues coses: la butxaca i la roba d’abric. És un destí caríssim per als nostres estàndards econòmics i a més a més hi fa fred. Això darrer, és clar, més que una pega es converteix en un incentiu. Qui pogués fer maletes amb jerseis i guants mentre sua la cansalada?

Per als qui aquest estiu tinguin la sort, el temps i els diners de fer aquest viatge (visitar l’illa d’Ergur Gundjohnsen) aquí tenen una de les millors bandes sonores per recórrer les seues solitàries carreteres. The Icelandic Road Trip no deixa marge als vorals, és una bona collita de grups i cantants locals que condueixen pel rock, el pop, l’electrònica i el folk. A la mítica Björk i els simpàtics Of Monsters and men s’hi sumen un centenar llarg de referències que no acostumen a sortir als nostres mapes musicals. Res estrident ni estressant, res de metall pesant i fosc, en aquesta llista només cançons agradables que conviden al recolliment interior dels grans paisatges salvatges.

Conduir amb la mirada perduda en l’horitzó que mai no podem atrapar o mirant per la finestra, veient com el vent fa voleiar els núvols carregats de tempestes. L’harmònica folk de Bubbi Morthens, el pop amb tons víkings de Mammút, el pop i instrumental d’Hugar o l’electrònica onejant de Vök són algunes de les propostes d’aquesta llista. Si aquest estiu no teniu bitllets per volar fins a Reykjavík, sempre podeu optar per una llista que ens porta pels paisatges refrescants d’Islàndia.

tracking